Winterse zondagmiddag Amsterdam
Reactie 1

6 TIPS VOOR EEN WINTERSE DAG IN A’DAM

Amsterdam is een heerlijke stad in de zomer. Met een sloepje over de grachten varen of lekker BBQ-en in het Vondelpark. Maar Amsterdam is in de winter minstens zo leuk. Tijd voor een dagje Amsterdam deze kerstvakantie? Ik zet een paar leuke tips op een rij.

1. Start met ’s werelds lekkerste koekje

Winterse zondagmiddag Amsterdam

Voor lekkere taartjes en koekjes ga ik normaal naar Baksels. Maar op zondag is Baksels niet open en dus ging ik op zoek naar een andere plek voor lekkere cookies. Een tip is Van Stapele Bakker bij het Spui. Hier verkopen ze maar 1 soort koekje. Naar eigen zeggen: het lekkerste koekje ter wereld. De eigenaresse heeft het recept steeds verder gefinetuned. Diverse merken melk en cacao passeerden de revu, totdat het ultieme koekje was gemaakt. Het is een heerlijk choco-cookie. Echt smullen!

 

2. Winter bij het ‘Rijks’ & Museumplein

rijksmuseum

Mocht het niet echt lekker weer zijn, dat is het Rijksmuseum een heerlijke plek om tijd door te brengen. Alleen het pand is qua architectuur al een bezoek waard. De kunst zelf is der mate mooi opgesteld dat het voelt als een wandeling door de geschiedenis. Wil je meer lezen over het Rijksmuseum? Lees dan mijn bericht over mijn eerste bezoek aan het verbouwde ‘Rijks’.

Leuk is ook om de schaatsen onder te binden op het Museumplein net achter het Rijksmuseum. Tuurlijk is het toeristisch, maar het levert echt mooie plaatjes op. Het is eens iets anders dan de meren en vennen waar ik vroeger op leerde schaatsen.

Winterse zondagmiddag Amsterdam

3. Lunchen bij Meneer en mevrouw Keus

Lunchen Amsterdam bij Meneer en Mevrouw Keus
Een gezellige Amsterdamse klassieker voor lunch is Meneer en mevrouw Keus aan de Bilderdijkstraat. Een gezellige sfeer, lekker zoetigheden, gevulde salades en een bakkie koffie. Wat wil je nog meer?

Meer weten over Meneer en mevrouw Keus? Lees het hier >>

4. De leukste winkelstraat van Nederland…

Sukha Haarlemmerstraat Amsterdam

 

Amsterdam kent vele leuke winkels. De Negen Straatjes is super. In de Utrechtse straat ontdek ik elke keer weer nieuwe winkels en ook Oud-West kent vele pareltjes. Maar mijn favoriete winkelstraat is de Haarlemmerstraat.

Eerder zette ik mijn zes favo winkels in deze toffe straat (op loopafstand van het huis) op een rij. Lees ze hier >>

5. En dan lekker eten bij Moeders…

Winterse zondagmiddag Amsterdam

Een van de meest orginele restaurants in Amsterdam is Moeders. Zoals de naam doet vermoeden staat er op de menukaart vooral gerechten die alleen moeders echt goed kunnen maken. Denk hierbij aan stampot, suddervlees en erwtensoep.

De sfeer bij Moeders is altijd top. Aan de wand hangen tal van fotolijstjes van moeders. Leuk details: bij de opening vroegen de eigenaren aan alle gasten om oud servies mee te nemen. Dit zijn de borden waar nog altijd van gegeten wordt. Duur is het zeker niet. Voor een drie-gangen-menu betaal je slechts 26,50 euro.

6. Amsterdam Light Festival

amsterdam light festival
Een laatste tip is een beetje een toeristische. Maar daardoor niet minder leuk. Alle rondvaartboten bieden in de avond een tour aan door de grachten. Langs de kant zijn prachtige kunstobjecten van licht. Thema dit jaar is vriendschap. Dit zie je terug in de prachtige kunst. Enjoy!

1 reactie

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.