Mechelen

Weekendje weg Mechelen
OVER MECHELEN | REISSCHEMA | VIDEO | BEREIKBAAR MECHELENEXTRA

Mechelen is aangename verrassing. Een pareltje dat verstopt is tussen de drie bekende Belgische steden Antwerpen, Brussel en Gent. Maar Mechelen is zeker de moeite waard om te gaan ontdekken. Het ademt het bourgondische leven. De terrassen zitten vol, de vele bakkers maken hongerig en een wijntje bij de lunch is zeker geen uitzondering. In Mechelen kennen ze het goede leven.

Maar Mechelen is meer. Het is ook een winkelstad. Zeker de kleine lokale winkeltjes aan de Onze Lieve Vrouwestraat zijn top.  De combi van historie en deze trendy/hippe initiatieven maakt Mechelen meer dan de moeite waard om nog dit jaar te bezoeken. I did it, and loved it!

stippellijn

Vrijdag: welkom in bourgondisch Mechelen!Weekendje weg Mechelen

Je bezoek aan Mechelen begint bij Hotel Vé, een oude visrokerij op de Vismarkt. Voordat je vele winkels van Mechelen bezoekt, is het eerste koffietijd. Een leuke “huiskamer” is Kaffee Ine aan de Onze Lieve Vrouwestraat.

Daarna is het tijd om te relaxen. Een frietje bij een Frietkot, een boottochtje over de Dijle, en een Spaanse wijntje bij Sava op de Grote Markt.

Wanneer de avond valt, verplaats je je richting de Vismarkt. La Cirque serveert Vlaamse gerechten en een twist. Het stoofpotje was een absolute aanrader! Op de Vismarkt is het gegarandeerd tot de late uurtjes gezellig.

Alle vrijdagtips op een rij:


stippellijn

Zaterdag: veelzijdig Mechelen…

Weekendje weg Mechelen

Begin je zaterdagochtend goed bij het lekkerste bakkertje in Mechelen: Banketbakker Van der Beek. Dan ben je al in de buurt van de zaterdagmarkt en kun je gelijk lekker door slenteren over de Grote Markt. Na een ontspannen begin van de dag maak je tijd voor Kazene Dossin. Een indrukwekkend museum over de Tweede Wereldoorlog.

Lunch en koffietijd? Heb je wel eens gehoord van een Bicycle Bar? Ga zeker even naar Peleton de Paris. Top concept! Voordat je Mechelen verlaat, moet je gaan genieten van het uitzicht over de stad vanaf de Romboutstoren. Hiervoor moet je wel iets doen… 538 treden om precies te zijn.

Uiteindelijk schuif je aan bij Il Cardinale, een toffe burger bar in het centrum van Mechelen.

Alle zaterdagtips op een rij:


stippellijn

Mechelen in 30 seconden – een sfeerimpressie

Video Weekendje Mechelen
stippellijn

Bereikbaar Mechelen

Er zijn twee goede manieren om Mechelen te bereiken. Ik nam mijn eigen auto mee, maar ook de trein is een goed alternatief. Mechelen ligt net onder Antwerpen. Binnen twee uur ben je vanaf Amsterdam Centraal in Mechelen.

stippellijn

Combineer Mechelen met andere kunststeden:

Mechelen is een van de zes Vlaamse kunststeden. De kunststeden kenmerken zich door een mooi historisch centrum en veel monumenten. Mechelen staat bijvoorbeeld maar liefs 4x op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Mechelen ligt heel centraal. In zo’n 20 minuten treinen sta je middenin Antwerpen of Brussel. Dus met welke kunststad combineer jij Mechelen? Ik zet de andere kunststeden voor je op een rij:

  • Antwerpen – een heerlijke winkelstad die ook op musea gebied veel te bieden heeft
  • Brussel – met de kleine steegjes achter de Grote Markt vol chocolade-winkels
  • Gent – prachtige grachten, leuke winkels en lekker eten. Dat is Gent in een notendop.
  • Brugge – de enige stad in het rijtje die ik nog moet bezoeken
  • Leuven – een gezellige studenstad met veel terrassen en gezelligheid.

stippellijn
Alvast een hele fijn weekend in deze nog onbekende maar super relaxte stad!

♥    Lenneke

 

 

 

1 reactie

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.