Manchester

Weekendje weg Manchester

OVER MANCHESTER | REISSCHEMA | IN BEELD | BEREIKBAAR MANCHESTERPRAKTISCHE TIPS


Manchester is een mix van Amsterdam, San Francisco en Berlijn zonder dat het robuuste Britse karakter verloren gaat. I loved it!

Manchester heeft me van alle Britse steden tot nu toe het meest verbaasd. Een stad vol met vernieuwde hippe initiatieven.  Een compacte stad waar je toch in iedere wijk een ander karakter aantreft.  Van het toeristische (massale) centrum tot de schattige canals bij Deangate. En van het hippe Northern Quarter tot het authentieke Chinatown.

Maar… Manchester is ook een stad waar je moet werken om het echt leuk te gaan vinden. Zoek de uithoeken. Struin door de straten en mijd de drukke winkelstraten. Juist de vele lokale initiatieven gaan je verbazen en stiekem heel blij maken.

stippellijn

Zaterdag: Manchester’s leukste wijken

Weekendje weg Manchester

Zelf verbleef ik aan het La Ville Hotel gelegen aan Canal Street in het hart van de gay scene van Manchester. Deze gezellige buurt vol barretjes en restaurants grenst aan Chinatown. Manchester’s chinatown is na Londen de grootste van Engeland. Zeker de moeite waard!

Daarna is het tijd om de leukste wijk van Manchester: Northern Quarter. Begin bij het Craft en Design Centre voor een eerste creatieve vibe. Daarna struin je langs de vele vintage winkels die je in Northern Quarter vind. Je bent hier gerust de hele middag zoet mee.

Ook in de avond is het Norther Quarter een aanrader. Neem een bite bij Walrus en after drinks aan de overkant bij The Blue Pig. Een topavond is gegarandeerd!
Alle zaterdagtips op een rij:

stippellijn

Zondag: Veelzijdig Manchester

Weekendje weg Manchester

Proper Tea is absoluut één van de klassiekers van Manchester. Het is een hippe Engelse tearoom waar alles heerlijk homemade is. Schuif vroeg aan voor een lekkere zondag brunch. Heb je gisteren in het Northern Quarter niet alles kunnen vinden. Het moderne (en mega grote) winkelcentrum Arndale Centre ligt net naar Proper Tea.

Daarna is het tijd voor de toffe wijk Castlefield. Hier vind je de grachten en de perfecte uitgaansgelegenheden. Neem eerst even een kop koffie in het WareHouse, een leuk koffie-café bij het Museum of Science & Industry.

Wanneer je Castlefield hebt gezien, is het tijd voor de wijk Springfield. In deze wijk vind je het nieuwe (& enorm grote) complex The Avenue. Naast veel winkels vind je hier ook nbestaat The Avenue uit hippe barretjes en restaurants. Schuif aan bij een super lekere thai in The Avenue: Thaikhun.

Uiteindelijk sluit je een bezoek af in HOME. Dit culturele centrum is een samenvoeging van het oude Cornerhouse en the Library Theatre Company. Het opende in maart 2015 de deuren en is het nieuwe culturele hart van de stad. Ook voor een filmpje ben je hier op het juiste adres.

Alle zondagtips op een rij:

stippellijn

Manchester op Pinterest – de mooiste foto’s

Schermafbeelding 2015-05-31 om 21.47.24

Check out het pinboard over Manchester >>stippellijn

Bereikbaar Manchester

Zelf bezocht ik Manchester tijdens een rondtrip door Engeland. Maar handiger en sneller vlieg je naar Manchester. Een vlucht van Amsterdam naar deze stad in het noorden van het Engeland duurt namelijk slecht 1.15 uur.

stippellijn

Van luchthaven naar het centrum

De luchthaven van Manchester heeft een eigen treinstation. Vanaf hier gaat iedere 20 minuten een trein naar het centraal station van Manchester, genaamd Manchester Piccadilly. De kosten van een kaartje zijn nog geen vijf pond. De treinrit duurt ongeveer 15 minuten.

stippellijn

 

Praktische tips voor een verblijf in Manchester:

  • Manchester is een vrij grote stad. Toch kun je het meeste per voet verkennen. Fietsen ou ik in Manchester niet aanrader. Het is een drukke stad zonder echt goede fietspaden
  • Een andere goede en snelle manier om je te verplaatsen is per Metrolink tram. Kaartjes koop je bij het station uit een automaat.
  • Vergeet naar Manchester de wereldstekker niet. Het is Engeland immers
  • Het tijdsverschil is 1 uur
  • In Manchester betalen ze met de pond, niet de euro

stippellijn

Alvast een hele fijn weekend in deze hippe stad!

♥    Lenneke

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.