Malmö

Weekendje weg malmo

OVER MALMÖ | REISSCHEMA | EXTRA TIP | BEREIKBAAR MALMÖ  | PRAKTISCHE TIPS


Malmö is echt een leuke verrassing. Een kleine stad in het zuidwesten van Zweden. Door de ligging is het ideaal te combineren met het hippe Kopenhagen. Beide steden zijn namelijk met elkaar verbonden via de Øresund brug. In slechts 20 minuten reis je van Kopenhagen naar Malmö.

Malmö mag dan minder bekend zijn als Kopenhagen en bijvoorbeeld Stockholm. Maar het is zeker niet minder leuk. Het is een vriendelijke, sfeervolle stad die erg met de tijd meegaat. Je vindt in Malmö veel trendy initiatieven en musea gecombineerd met designwinkels, leuke koffiecafés en volop terrassen. Malmö oogt niet alleen gezellig, het is het ook.

Omdat je een bezoek aan Kopenhagen moet verlengen met een dagje in Malmö  ik ook de tips voor één dag in deze heerlijke stad.

stippellijn

Tips voor een dag in MalmöDagje Malmö

Begin je dag in de leukste wijk van Malmö; Davidshall. Hier proef je de locake vibe het beste. Begin je bezoek op het pleintje David Halls Torg. Hier vind je leuke boetieks waaronder de winkel Liebling. Voor de toffe antiekwinkels ga je naar Erik Dahlbergsgate. En misschien we de allerleukste boetiek vind ik Uma Bazar. Tof Zweeds simplistisch design in een gezellige setting. Lunchen kan ook in Davidshall. Ga naar Hagen voor een leuke lunch.

In de middag is er volop tijd voor kunst en design. Dit vind je immers volop in Malmö. Zelf was ik verliefd op de winkel boven in het Form/Design Center. Ook het Moderna Museet de Malmö is een bijzondere plek. Niet alleen de kunst in dit museum is prachtig, ook het pand zelf is een bezoekje meer dan waard! Las tussendoor even een pauze in voor een ‘fika’. Fika is een Zweedse traditie. Naar het engels vertaalt betekend het ‘to have a coffee’. In de praktijk wordt de koffie vergezeld door iets lekkers en neemt men tijdens de ‘fika’ de tijd om even bij te kletsen. Een heerlijke gewoonte!

Voor de avond tip ik het restaurant Snapphane. Een heerlijk restaurant met exclusieve kaart. Doe eens gek en gun jezelf een diner om lang te blijven herinneren.

Alle tips op een rij:

stippellijn

Een laatste tip van Bodil, local in Malmö

In Malmö ontmoette ik Bodil, een medewerkster van het touristboard van Malmö. Zij gaf een korte introductie in deze stad. Zelf heeft ze een groot deel van haar leven in Stockholm gewoond. Omdat ze graag in een iets kleinere maar minstens zo energieke stad wilde wonen verhuisde ze naar Malmö. Ze was (terecht) vol lof over Malmö en liet echt de plekken zien waar locals verblijven. Veel van haar tips heb ik opgevolgd tijdens mijn dag in Malmo.

Voor 1 tip had ik echter geen tijd. Bodil adviseerde om een fiets te huren naar het strand bij de Ribersborg  Hier fiets je in slechts 10 minuten naar toe. Ideaal om even uit te waaien. Bij mooi weer zie je in de verte Kopenhagen. Jij tijd?

TL-6253-1024x682
stippellijn

Bereikbaar Malmö

Wanneer je wilt vliegen naar Malmö, is het aan te raden sowieso naar Kopenhagen te  vliegen. Vanaf Copenhagen Airport is het namelijk maar 20 minuten met de trein naar Malmö. Vlieg je naar de Malmö Airport, dan ben je langer onderweg.

De drie belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die naar Kopenhagen vliegen zijn SAS, KLM en low cost airline Norwegian. KLM is vaak het duurst, maar heeft ook het gunstigste vluchtschema. Norwegian vliegt niet vaak per dag, maar is dan wel weer veelal de goedkoopste. SAS kan een mooie tussenoplossing zijn.

stippellijn

Praktische tips voor een verblijf in Malmö:

  • Zweden is niet goedkoop. Malmö dus ook niet. Tip: misschien een glaasje wijn minder?
  • De Zweden betalen niet met de euro, maar met hun eigen Zweedse kroon. 1 euro is 9,36 Zweedse kroon. Je kunt dus bijna alles delen door 10.
  • Wanneer je Malmö combineert met Kopenhagen vergeet dan niet dat de Deense en Zweedse kroon echt twee andere munteenheden zijn.
  • Malmo is klein en compact. Ik heb geen gebruik hoeven maken van het OV.
  • Een leuke manier om je te verplaatsen is per fiets. Zweden lijken net Nederlanders. Lang leve de fiets dus.

stippellijn

Alvast een hele fijn weekend in deze hippe stad!

♥    Lenneke

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.