Haarlem

Weekendje weg Haarlem

OVER HAARLEM | REISSCHEMA | IN BEELD | BEREIKBAAR HAARLEM | TIPS PER THEMA | PRAKTISCHE TIPS


Haarlem is een echte winkelstad. Compact en goede combinatie van shops & food. Echt een stad waar je bij het wisselen van het seizoen, en net na het storten van je salaris een bezoek aan moet brengen. Dus ben ik jullie alvast voorgegaan. Mijn resultaat is wederom een echt LoveCityGuide waarin je alle fijne plekjes van de stad in een handige map bij elkaar vind.

Make some time to go to Haarlem!

stippellijn

Vrijdagavond – Say Hello to Haarlem

Weekendje weg Haarlem

Je checkt in bij het super leuke boutique hostel “Hello, I’m local“. De eerste avond in Haarlem begint  culinair. Genieten van lekker eten en bovenal een goed biertje in de Jopenkerk. Deze voormalige kerk is tegenwoordig een bierbrouwerij met goed restaurant. In de pastorie kan je een bierproverij doen.

Na een culinair begin is het tijd voor iets meer cultuur. Haarlem staat bekend om haar vele evenementen, zoals Haarlem Jazz en Haarlem Culinair. Check dus altijd vooraf of er een leuk evenement is tijdens jouw bezoek. Een goede film op vrijdag is altijd goed en dus moet je bij de toneelschuur zijn voor een avondje filmhuis.

Alle vrijdagtips op een rij:


stippellijn

Zaterdag: winkelen en gezelligheid

Weekendje weg Haarlem

Je begint de dag goed met een gezonde smoothie of goede kop koffie bij Anne & Max.

Maak in de ochtend  tijd voor de markten in de stad. Op de Grote Markt en Botermarkt zijn kramen waar je naast boodschappen ook leuke hebbedingen vind. In de buurt van de Grote markt vind je  een leuk lunch adresje: Jetties. 100% bio en nog super voordelig ook.

Na de lunch kan het shoppen beginnen. Haarlem is niet voor niets veelvuldig uitgeroepen tot Winkelstad van het jaar. De Kruisstraat (Jutka & Riska), Jansstraat (Episode) en Bartiljorisstraat (Sissi Boy) staan als eerste op het programma.

Vervolg je route naar de Breestraat, Gierstraat, Koningsstraat en Gasthuisstraat voor nog meer kleine en unieke winkeltjes. Mijn favorites: Sjakies, Meneer Paprika, VIND Lifestyle.

’s Avonds is de Warmoestraat een van de gezelligste plekken om te zijn. Goede combi van restaurants en cafés.

Alle zaterdagtips op een rij:

stippellijn

Zondag: een luie zondag…

Weekendje weg Haarlem

Zondagochtend is het tijd voor het strand. Niet alleen in de zomer zijn Zandvoort en Bloemendaal aan zee heerlijk om een ochtend te vertoeven. Ook in de winter moet je hier even lekker uitwaaien.

Lunchen doe je in stijl van de ochtend. Bij Hofje zonder zorgen. Naast quiches en broodjes hebben ze hier heerlijke homemade taarten. Je kunt dus ook gewoon voor een zoete lunch gaan. Tegenover Hofje zonder zorgen zit WAAR!, een fairtrade winkel. En Garonne voor het lekkerste schepijs van de stad.

Ook voor vandaag zijn er nog voldoende winkels op de to do lijst staan. In de Warmoestraat en Schagchelstraat vind je o.a. Ottomania, ID, La Rosé Bleue en Brandmeesters.

Moe van het winkelen? Schuif aan in het gezellige Bij Babette voor een echt heerlijke High Tea. De cheesecake hier is ongeëvenaard.

Je eindigt het weekend in stijl voor een borrel + byte bij Dodici. Na een dag vol schattige straatjes en kneuterige winkeltjes, is dit juist weer hip & trendy.

Alle zondagtips op een rij:

stippellijn

Haarlem in beeld – de mooiste foto’s

haarlem-mozaiek

1 = Sissi Boy aan de Bartiljorisstraat | 2 = de Botermarkt | 3 = Hello, I’m local | 4 = Episode aan de Jansstraat | 5 = Haarlem & Strand | 6 = Film bij de Toneerschuur | 7 = de Jopenkerk  | 8 = High Tea ByBabette | 9 = Jutka & Riska | 10 = Jetties

stippellijn

Tips per thema

koffietijdovernachten lunchen shoppen tododineren

stippellijn

Alvast een hele fijn weekend in winkelstad Haarlem!

♥    Lenneke

2 reacties

 1. Rebecca

  thank you so much for these great impressions
  next week i will be in Haarlem for a few days….and i want to walk along the shore and test all the cute and nice coffie bars and shops you told on your blog.
  AND: i reserved a bed in Hello i´m local.
  i am curius and excited
  🙂

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.