vintage stores manchester
reactie 0

CITYSHOPS: NORTHERN QUARTER IN MANCHESTER IS VINTAGE HEAVEN

Ik vind het heerlijk om kleine boetiekjes en vintage shops door te struinen. In Manchester’s Northern Quarter maakte mijn hart dan ook een vreugdesprongetje. Wat een fantastisch winkelaanbod. Geen bekende merken, maar vooral veel vintage. Go there!

Ik zet alvast mijn 4 favorieten op een rij:

1. COW Manchester

Dit is een van de populaire en grotere vintage shops in de wijk Northern Quarter. Twee etalages vol kleding (mannen en vrouwen), schoenen en prachtige tassen. Goedkoop is COW niet per se. Een paar tweedehands Doctor Martens kost je nog gewoon 40 euro. En datzelfde bedrag leg je ook neer voor een mooie trui of tas. Maar goed… uniek is het wel.

Fijn nieuws: COW is ook een online store. Dus alvast pre-shoppen doe je via wearecow.com
vintage stores manchester vintage stores manchester
Website: www.wearecow.com
Adres: 61 Church Street, Manchester
Ook in Birmingham, Nottingham en Sheffield heeft COW een store.

stippellijn

2. Oxfam Originals

Een vintage shop met vooral een ruim assortiment aan jassen. Leren jassen, bont jassen, cobertjes en sportieve jacks. Een verademing! Natuurlijk biedt Oxfam ook andere kleding, schoenen, tassen en sjaals. Het goede nieuws is… Van je aankopen gaat een deel naar het goede doel. Uiteraard is dut zoals de naam al doet vermoeden: Oxfam Novib.

vintage shoppen manchester
Website: www.oxfam.org.uk
Adres: 51 Oldham Street, M4 1JR Manchester
stippellijn

3. Pop Boutique

Pop Boutique is een combi van vintage en nieuw. Naast kleding vind je hier ook leuke interieur items. Kastjes, tafeltjes… you name it! Het verhaal achter deze winkel is ook erg leuk. Begonnen als tussentijdse baan verkocht de eigenaar in het begin vintage die hij kocht op markten en bij kerk-inzamelingen. Al snel groeide de business. De Topshop vroeg hem uiteindelijk om als eerste vintage in de Topshop winkels te gaan verkopen. Eigen winkels volgden.

foto 1

Website: www.pop-boutique.com
Adres: 34-36 Oldham Street, Manchester
Naast de vestiging in Manchester zijn er winkels in Liverpool, London, Leeds en Gothenburg

stippellijn

4. Afflecks

vintage shoppen manchester
Zelf omschrijft deze winkel zich als: Afflecks is an emporium of eclecticism, a totem of indie commerce in Manchester’s Northern Quarter and above all else a fantastic place to SHOP for anything from Top hats to tattoos.
Ik vond het bovenal een bijzondere winkel om doorheen te lopen. En tussen de tattoo’s en doodskop-shirts vind je echt mooie pareltjes. Gewoon naar binnen gaan en rondsnuffelen. You will be surprised.

Website: www.afflecks.com
Adres: 52 Church Street, Northern Quarter, Manchester
stippellijn

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.