Sloepje varen over de Maas
reactie 0

CITYDO’S: SLOEPJE VAREN OVER DE MAAS

Er zijn veel rondvaartboten die over de Maas varen. Maar persoonlijk ben ik meer fan van een eigen bootje. Zoveel minder toeristische en zoveel meer vrijheid. Via Maastrichtsloep.nl kun je eenvoudig een bootje huren. Je kunt hier met maximaal 7 personen in. De Maas kan vrij druk zijn, dus het is handig als in ieder geval 1 persoon een beetje ervaring heeft met varen. Niet? Dan kun je een schipper bij huren.

Via deze organisatie kun je verschillende routes krijgen. Je kunt uiteraard ook een beetje heen en weer varen over de Maas. Je begint altijd bij de jachthaven in het centrum van Maastricht, namelijk ’t Bassin.

Neem sowieso een goed gevulde picknickmand mee. Lekkere tapas op het water met een goed glas wijn past uitstekend bij het Bourgondische leven in de Limburgse hoofdstad.

Benieuwd naar de kosten? Om de boot een namiddag + avond te reserveren ben ik in de maanden april, mei, september en oktober 129 euro kwijt. Je hebt dan de beschikking over de sloep van 16.00 uur t/m 20.00 uur. In de zomermaanden juni, juli en augustus zijn de kosten 149 euro per sloep. De tijden voor een avond zijn dan 17.00 uur t/m 21.00 uur. Voor meer tijden & prijzen, zie:  Sloepje varen over de Maaswww.maastrichtsloep.nl/tarieven

 

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.