reactie 0

CITYDO’S: SLENTEREN DOOR TRASTEVERE IN ROME

Trastevere is een van Rome’s meest schilderachtige wijken. Het is inmiddels vrij bekend en populair bij toeristen. Maar gelukkig is de Italiaanse sfeer behouden gebleven. Nog wel althans. De wijk nodigt uit om heerlijk door te slenteren, koffie te drinken, lekker te eten en gezellig een praatje te maken met locals.

In Trastevere zijn een aantal bijzondere adresjes, namelijk:

 1. Piazza di Santa Maria is het middelpunt van de wijk. Een plek waar locals afspreken. En waar je even kan relaxen. Je vind hier ook de Basiliek van Santa Maria. Tijdens mijn bezoek was hier net een bruiloft. Hoe fantastisch om in zo’n schattig wijkje elkaar het JA woord te geven.
  piazzobruiloft
 2. De koekjesfabriek Biscottificio Innocenti is een leuk adresje die je zeker niet mag missen. Een familiebedrijf dat echt de lekkerste koekjes maakt. Lekker om een paar te kopen en mee te nemen terwijl je verder door Trastevere slentert.
  Via della Luce 21
  Biscottificio Innocenti- romeCheck ook: www.lovecities.nl/biscottificio-innocenti-koekjes-rome 
 3. La Canonca Ristorante is een heerlijke plek voor een Italiaanse maaltijd. Een authentiek bord pasta mag immers niet ontbreken bij een bezoek aan Rome. Wij hebben hier lekker  zitten smullen en kregen een limoncello toe van de eigenaar. Zo hoort Italië te proeven.
  Vicolo del Piede 13
  restaurant trastevere

Geniet van Trastevere… En mocht je nog meer bijzondere adresjes weten. Deel ze gerust!

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.