The Herb Garden Newcastle
reactie 0

CITYFOOD: NEWCASTLE’S NIEUWE HIT, THE HERB GARDEN

Wanneer ik weer in Newcastle ben probeer ik iedere keer iets nieuws. Al eerder wilde ik eten bij The Herb Garden, maar de wachtrij was te lang. Bij mijn laatste bezoek in Augustus moest het ervan komen. Dus ging ik op vrijdagavond vroeg richting dit leuke restaurant naast het Sleeperz Hotel en op steenworp afstand van centraal. Je herkent het restaurant aan het grote paard dat bij de ingang staat. (don’t ask me why)

The Herb Garden Newcastle
Het is super stijlvol ingericht. Mooie lange houten tafel, open keuken, een plafond vol lampen en daadwerkelijk kassen met kruiden aan de wand. Het blijkt dat de eigenaren van the Herb Garden speciale kassen ontwikkelen. Op dit moment komt 70% van de groente uit deze kassen. Door verdere optimalisatie van hun kassensysteem moet dit op korte termijn 100% worden.

The Herb Garden Newcastle
Het menu is niet uitgebreid. Ze focussen zich met name op pizza’s. Maar er staan ook een aantal salades op de kaart en de dagspecials zijn de wat uitgebreidere gerechten. Ik koos voor een dagspecial, de lamb pitta met meditairaans gekruide aardappeltjes en een kikkerertensalade. Een behoorlijk uitgebreid gerecht maar het was heerlijk. Hier hadden ook twee mensen van kunnen eten.

The Herb Garden Newcastle The Herb Garden NewcastleWat deze tent naast lekker eten en een toffe inrichting echt uniek maakt is de vriendelijke bediening. Volgens mij hebben zich zo’n vier verschillende mensen iets gebracht of gehaald. Allemaal waren ze even aardig.

Enige minpunt was mij voorgerecht. Ik vroeg om wat brood en kreeg onderstaande megaplank oud muslibrood. Daar sloegen ze de plank behoorlijk mis.

The Herb Garden NewcastleVerder; een absolute aanrader!

Adres: 8 Westgate Road, Newcastle
Website: www.theherbgardenuk.com

Openingstijden:
Dagelijks vanaf 11.30 uur
stippellijn

Weekendje weg Newcastle

 

Meer tips over Newcastle? Bekijk dan snel de CityGuide met alle tips voor een weekendje weg in Newcastle.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.