reactie 0

CITYSHOPS: WINKELEN IN KOPENHAGEN: STROGET & SCANDINAVISCHE MERKEN

Een middag winkelen in Kopenhagen is eigelijk te kort. Vind je de leuke vintage winkels in de wijken Vesterbro en Quarter Latin, de bekendste straat is Strøget. Hoewel ik normaal bekende winkelstraten probeer te vermijden moet je in Kopenhagen zeker een uitzondering maken. Waarom?

Er zijn veel van oorsprong Scandinavische merken die echt tof zijn. Uiteraard zijn we inmiddels al jaren gewens aan goedkopere winkels zoals de H&M, maar de net iets duurdere Scandinavische zusjes zijn beter. De top 3:

1. Weekdays:Strøget Kopenhagen

Dit merk heeft een iet wat stoere stijl Zelf omschrijven ze zich alsvolgt: “Weekday is a jeans-focused fashion destination, offering contemporary designs at great prices”. Ze verkopen eigen merken, maar bijvoorbeeld ook Cheap Monday jeans. Persoonlijk de best zittende jeans in mijn kledingkast.

2. &Other Stories:Strøget Kopenhagen

Dit Zweedse merk verkoopt veel meer dan alleen kleding. Ook sieraden, tassen, sjalen en andere lifestyle-hebbedingen. Juist doordat ze je complete outfit aanbieden, willen ze ervoor zorgen dat je een statement maakt. Oftewel dat je een story vertelt door middel van je outfit. Nou vind ik dan allemaal iets te zwaar klinken. Ik vind bovenal de kledingstijl top!

3. COS:Strøget Kopenhagen

ik noem dit vaak het chiquere en duurdere zusje van H&M. Als je voor je werk een netjes nieuw outfit nodig hebt, maar er niet degelijk wilt uitzien, dan is COS de beste shop.

Psst… Gelukkig zijn deze drie merken inmiddels allemaal in Amsterdam te vinden. Maar sla het desondanks niet over tijdens je middagje winkelen in Kopenhagen.

Daarnaast zjn ook mijn favoriete kledingwinkels als de Topshop en Urban Outfitters op Strøget te vinden. En natuurlijk niet te vergeten HAY House

Strøget Kopenhagen

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.