K20 Dusseldorf
reactie 0

STEDENTRIPS NAAR DUITSLAND… MIJN TIPS!

Later deze week staat mijn stedentrip Hamburg op de agenda. Een stad die al ruime tijd op mijn wensenlijstje stond. Duitse steden hebben vaak een mooie combinatie van hipheid en historie. Eerder al bezocht ik Berlijn, Düsseldorf, Keulen en München. Welke stad spreekt jou het meest aan? Check het zelf.

In Berlijn vind je…

Het Holocaust museum, checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, overblijfselen van de muur, het hippe Prenzlauer Berg en gezellige Hackesche Höfe vol vintage winkels en bars.
fietsstad berlijn

In Düsseldorf vind je…

Ellenlange terrassen langs de oever van de Rijn, de alternatieve wijk Flingern waar je Düsseldorf door de ogen van locals ziet, twee prachtige kunstmusea, de toffe Markt am Carlzplatz en een oude binnenstad vol oude gebouwen en bierhuizen.

K21 Dusseldorf

Lees de cityguide van Düsseldorf hier: www.lovecities.nl/weekendje-weg/dusseldorf

In München vind je…

Natturlijk de Oktoberfesten, dirndle’s en lederhosen, de Viktualienmarkt, biergartens, de Maximilianstraße voor the rich & famous, een klassieke binnenstad, goede musea en één van de leukste wijken ‘Maxvorstadt’.

Oktoberfest München

Lees de cityguide van München hier: www.lovecities.nl/weekendje-weg/munchen

In Keulen vind je…

De prachtige dom, een creatieve vibe, eindeloos veel winkels, hippe restaurants, heerlijke hardlooproutes langs de oever van de Rijn, authentieke Duitse bierhuizen en een ruim aanbod van musea.

Rheinpromenade Düsseldorf

Er staan zeker nog meer Duitse steden op mijn wensenlijst. Leipzig bijvoorbeeld. Maar eerst dus Hamburg. Snel meer over deze Duitse stad.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.