Shoppen Newcastle
reactie 0

CITYSHOPS: WAAR SHOPPEN IN NEWCASTLE?

Newcastle wordt vaak in een adem genoemd met het enorm uitgebreide winkelaanbod. En dan is terecht. Uitgewinkeld raak je in Newcastle niet. I promise. Waar te beginnen dan?

1. Eldon Square
Zelf begin ik vaak bij Grey’s Monument. Hier zit namelijk een French Connection, Urban Outfitters en H&M. Nog belanrijker; je vind hier ook de ingang naar het overdekte winkelcentrum Eldon Square. Hier vind je echt alle denkbare type winkels.

Het mooiste straatje in dit winkelcentrum is met de River Island, Topshop, Next, Apple Store en Hollister. Al durf ik in die laatste niets te kopen omdat het echt te donker is. Ook vind je in Eldon Square de sneakerstore Office. Aanrader als je op zoek bent naar sneakers. Je bespaart echt wanneer je ze in Engeland koopt.

Shoppen Newcastle

2. Northumberlandstreet
De Kalverstraat van Newcastle is Nortumberlandstreet. Hier vind je o.a. de Marcs & Spencers met een enorme foodmarket, de Primark, en het grote warenhuis Fenwick. Met name in de kerstperiode is Fenwick mega druk. Er staan dan meters wachtrijen om de prachtig versierde etages van het warenhuis te bekijken. Hoe bijzonder!

Shoppen Newcastle

3. Mannen gaan naar High Bridge
Voor toffe mannenkleding ga je naar High Bridge (hier vind je ook please to meet you). Een deel is vintage, een deel niet. Het is zeker geen mainstream. Dus voor iets uniekers zeker de moeite waard.

Shoppen Newcastle

4. West-Jesmond
Voor meer local shops ga je naar de trendy wijk Jesmond. Kleine boetiekjes en barretjes vind je in de buurt van Brentwood Avenue en Jesmond Road. Iets zuidelijker ligt nog Clayton Road. Ook leuk!

Jesmond Newcastle

5. MetroCentre
Ok, mijn richtingsgevoel in een warenhuis ben ik vrij snel kwijt. Maar meestal vind ik wel weer de uitgang. Het MetroCentre is echt zo groot dat je hier met gemak kunt verdwalen. Lange tijd was het zelfs het grootste overdekte winkelcentrum van Europa. Het ligt buiten het centrum, maar is met de metro makkelijk te bereiken. Je vind hier alle bekende en minder bekende merken. Naast een enorm winkelaanbod zijn er ook veel restaurants en zelfs pretpark attracties. Get lost here!

Shoppen Newcastle

stippellijn

Weekendje weg Newcastle

 

Meer tips over Newcastle? Bekijk dan snel de CityGuide met alle tips voor een weekendje weg in Newcastle.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.