Vlooienmarkt Athene
reactie 0

CITYSHOPS: 5X SHOPPEN IN ATHENE

Bij Athene denk je ongetwijfeld niet aan shoppen. Toch heeft deze stad veel te bieden voor een middagje winkelen. Maar net als de rest van de stad is ook shoppen in Athene vol tegenstrijdigheden. Moderne winkeltjes vs de bekende vlooienmarkt. Grote warenhuizen vs kleine souvenirshops. Designer kledingzaken vs een authentieke vleesmarkt. Trust me; ga je een dag winkelen in Athene, dan kun je je opmaken voor een heuse belevenis.

1. Kleine souvenirshops

In de wijk Plaka vind je volop kleine winkeltjes met vooral veel Griekse souvenirs. De wijk is in de loop der jaren te toeristisch geworden. Gelukkig vind je er ook nog zulke kleine supermarktjes zoals op de foto hieronder. Hier wordt ik dan weer wel heel blij van. Ontwijk in Plaka gewoon de hoofdstraat Kydathineon. Dan mis je de toeristische prulari en kom je dit soort schattige plekjes tegen.

Plaka Athene

 

Een andere plek voor souvenirs is de Pandrossou Street Market. Tijdens mijn bezoek werd hier een avondmarkt gehouden voor alle bloggers van het bloggersevent TBEX. Ieder winkeltje pakte echt uit en liet zich van haar beste kant zien.

Pandrossou Street Market

foto 7

 

2. Moderne winkeltjes

Helemaal blij verrast was ik toen ik door de straat Adrianou street door slenterde. Via deze straat loop je vanuit Plaka weer richting de Monastiráki. Een super leuk winkeltje is Forget me not. Verrassend genoeg vind je hier echt modern design, leuke kaarten en andere hebbedingen die er zeker niet heel Grieks uitzien.

shoppen athene

3. Grote warenhuizen

Een leuke plek om naartoe te gaan in Attica. Dit is een groot warenhuis net achter het Syntagma plein. Zo’n vijf verdiepingen met op de onderste verdiepingen designerkleding. Hoe hoger je komt, hoe goedkoper het wordt.Warenhuis Attica Athene

4. Ermou, de bekendste winkelstraat

De bekendste winkelstraat is de Ermou. Deze straat is autovrij. Het begint op Monastiráki en eindigt op het Syntagma plein. Hier vind je de bekende merken als H&M, Zara, Mango, ect.

Shoppen Athene

5. Twee typisch Griekse markten

De vlooienmarkt is een absolute aanrader. Met name op zondag is deze markt erg groot. Lees meer hierover op de uitgebreide post. Een andere markt die ik bezocht is the Central Market. Deze markt is absoluut bijzonder. Zoveel rauw vlees en vis heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Een plek om spontaan vegetarisch van te worden.

Central Market Athene Vlooienmarkt Athene

Benieuwd welke van de vijf tips jou het meest aanspreekt… Ga je liever naar een authentieke markt of naar een modern warenhuis?

Ik vind het tegenstrijdige juist zo aantrekkelijk aan Athene. Het blijft je verbazen.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.