reactie 0

CITYDO’S: MÜNCHEN’S PLATZ HEEFT ALLES VOOR EEN AVONDJE UIT

Voor een eerste kennismaking met München is Platzl een goede bestemming. Dit kleine plein in de oude binnenstad ligt nabij Marienplatz, de Maximilianstrasse (PC Hoofdstraat van München) en de Viktualienmarkt.

Het plein is redelijk klein, maar door de prachtige herenhuizen en terrassen is het echt heel sfeervol. De meeste gebouwen op het plein zijn bekend. Zo heeft tv-kok Alfonds Schubeck verschillende winkels en restaurant. Er zit bijvoorbeeld een leuk theewinkeltje van hem en een lekkere ijssalon. Zijn sterrenrestaurant Schuhbecks Südtiroler Stuben is misschien wel de bekendste plek aan PLatzl, maar ik zou voor een iets betaalbare maaltijd bij Shubeck’s Orlando gaan eten. De cocktails op de kaart zijn hier befaamd.

foto 1

Bierliefhebbers vinden op Platzl de bekendste biergarten van München; het Hofbräuhaus. Hier kunnen alleen al beneden meer dan 1000 mensen aanschuiven voor een biertje en een heerlijke maaltijd. Er staan veel vleesgerechten op het menu. Een steak bijvoorbeeld voor nog geen tien euro. Of een traditioneel speenvarken (schijn je te moeten eten, maar mij niet gezien…) voor maar 13,90 euro.

Platzl München

Tenslotte vind je ook het bekende vier sterren Platzl Hotel op het plein. Dit is een luxe hotel met eigen restaurant en biergarten. Helaas betaal je hier ook iets meer dan in het Wombats Hostel.

Platzl München

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.