Oudheden Athene
reactie 0

CITYSIGHTS: EEN TOUR LANGS ATHENE’S OUDHEDEN

Naast de Akropolis met haar Pantheon zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die het verleden van de stad laten zien. Persoonlijk heb ik het na een paar oude tempels en marktpleinen (die tegenwoordig niet meer zijn dan stenen en zand) wel gezien. Je kunt hier wat mij betreft dan ook het beste een korte tour langs maken. Dus bij deze; de oudheden in een notendop!

 1. Begin net naast de Akropolis met bezoek aan het oude theater: Herod Atticus Odeon
 2. Wanneer je van de Akropolis afdaalt in Noordelijke richting kom je bij de Roman Agora. Dit was in vroegere tijden het commerciële centrum van de stad. Tegenwoordig zie je hier weinig van terug. Het is een open vlakte met pilaren van vroegere gebouwen.
 3. Een straat verbindt de  Roman Agora met de Ancient Agora. Dit was vroeger de marktplaats van de stad. Ook hier geldt: hetgeen je nu ziet zijn ruïnes.
  Oudheden Athene
 4. Via de kathedraal van Athene steek je het centrum over naar Syntagma Square. De kathedraal stond tijdens mijn bezoek helaas volledig in de stijgers. Door de jaren heen is er veel werk verricht om de kathedraal in goede staat terug te brengen, en nog altijd zijn ze hier volop mee bezig.
 5. Eenmaal bij Syntagma Square loop je tegen het parlementsgebouw aan. Naast dit gebouw vind je de prachtige tuinen. Hier doet Athene even niet armoedig aan.
  Oudheden Athene
 6. Tenslotte eindig je met opnieuw oude gebouwen. De Hadrian’s Arch is nog redelijk in tact. Het is een boog ter ere van de romein Hadrian, die een nieuw stukje Athene ontdekte.
 7. Tenslotte blijf je op hetzelfde terrein en bezoek je The Temple of Olympian Zeus. Door verwaarlozing en oorlogen is deze tempel tegenwoordig in zeer slechte staat. Zelf was het miserie en regenachtig toen ik deze bezocht. Daarom een mooiere foto van Gaspar Serrano.
  The Temple of Olympian Zeus

 

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.