Nyhaven Kopenhagen
reactie 0

CITYDO’S: WARME CHOCOMELK IN HET KLEURRIJKE NYHAVN

Een van de meest toeristische straten van Kopenhagen is Nyhavn. Normaal ben ik niet dol op zulke plekken, maar voor Nyhavn maak ik altijd weer een uitzondering. Nyhavn ligt in het hart van de stad, net aan het einde van de winkelstraat Strøget.

Vroeger was Nyhavn de vroeger belangrijkste haven van de stad. Zeemannen en hoeren waren het straatbeeld. Tegenwoordig is dit totaal anders. Er zijn veel restaurants en bars te vinden in de kleurrijke pakhuizen aan de beide kanten van het kanaaltje. De terrassen nodigen in zomer en winter uit voor een drankje. In de zomer een koud biertje, in de winter een lekkere warme chocomelk terwijl je lekker onder een dekentje wegkruipt. Heerlijk!

Leuk detail: de bekende schrijver Hans Christiaan Andersen woonde op drie verschillende adressen in de straat. Op Nyhavn nummer 20 schreef hij de meeste sprookjes waaronder het bekende “De prinses op de erwt”. Het oudste huis van de straat is nummer 9. Dit pand stamt uit 1681. Gelukkig is deze historie tegenwoordig omgezet in veel gezelligheid. Nyhavn is dat ook zeker een bezoekje waard.

Nyhaven Kopenhagen Nyhaven Kopenhagen Nyhaven Kopenhagen

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.