St. Pauls cathedral - Klassiek Londe
reactie 0

CITYSIGHTS: KLASSIEK LONDEN IN 1,5 UUR

Wie gaat er voor het eerst naar Londen zonder een blik op de Big Ben, Buckingham Palace en Londen Eye te werpen? Omdat Londen zoveel meer is dan dit, bedacht ik een manier om deze bekende bezienswaardigheden snel achter elkaar te zien. Gun jezelf maximaal anderhalf uur en je ziet alles. Zo houd je voldoende tijd over voor een meer local beeld van de stad. Hoe pak je dit aan?

1. Begin bij Buckingham Palace.

Neem de metro naar Green Park. Het is vanaf hier een klein stukje lopen naar de woning van de Britse koningin Elizabeth. Wappert de Britse vlag bovenop het kasteel, dan weet je dat ze thuis is. Op zich is er niet veel te zien. Van de 755 kamers zijn er geen publiekelijk toegankelijk. Je kijkt vanaf een afstandje op het paleis.  Een reden waarom mensen toch naar Buckingham Palace komen is onder andere de wisseling van de wacht. In de zomer vindt hier iedere ochtend om 11.00 uur een ceremoniële aflossing van de wacht plaats. Redelijk stijfjes allemaal. Laatst kwam een bewaker in het nieuws omdat hij een dansje deed tijdens de aflossing. Check dit om het terug te zien.

Buckingham Palace- Klassiek Londen

2. Vervolg de route naar Horse Guards.

Wanneer je vanaf Buckingham Palace via st. James Park richting de Thames loopt, kom je eerste langs Horse Guards. De ruimte voor het gebouw wordt gebruikt voor koninklijke parades. Iedere ochtend kun je hier om 11.00 uur een paardenshow aanschouwen. Leuk detail: tijdens de Olympische Spelen in Londen werd op dit terrein beachvolleybal gespeeld. Dit leverde de nodige mooie plaatjes op.

House of Guards - Klassiek Londen

3. Even een Hugh Grant (Love Actually) momentje bij Downing Street 10

Waren we niet stiekem allemaal even verliefd op Hugh Grant na het zien van Love Actually? In deze romantisch komedie speelt hij een klungelige vrijgezel die de premier van Groot-Brittanie  wordt. Zelf kom je niet in de buurt van de daadwerkelijke ambtswoning van de Engelse premier, maar in de film is het Hugh Grant die zijn entree hier maakt. Ga je op zoek naar filmlocatie, dan mag deze zeker niet ontbreken. Maar to be honest verwacht er niet te veel van. Je kan er niet echt bij in de buurt komen.

Untitled-3

4. Dan de Big Ben

Dan loop je al vrij snel recht tegen de Westminster Abbey, House of Parlement en Londen’s bekende attractie, de Big Ben. Dit complete complex wordt Palace of Westminster genoemd en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De Big Ben is niet de toren zelf, maar de klok die in de Elizabeth Tower hangt. De toren is bijna 100 meter hoog. Toeristen mogen deze niet beklimmen, de toren mag alleen door Britten worden bezocht.

Big Ben - Klassiek Londen

5. Thames & London Eye

De Big Ben ligt bijna direct aan de rivier de Thames. Steek de brug over en je bent direct bij London Eye. Let op: tickets voor dit reuzenrad zijn akelig duur. Zo’n 20 pond per persoon. Daarvoor krijg je schitterend uitzicht over de stad. Je zit zo’n 15 minuten in het rad. Tijdens mijn eerste bezoek aan Londen ben ik wel in London Eye geweest. Het was toen heel helder weer en we konden ver kijken. Dan is het echt wel leuk. Met bewolkt slecht weer zou ik er persoonlijk geen 20 pond voor over hebben.

Vanaf London Eye kun je instappen voor rivier cruises over de Thames. Tussen al die boten vind je ook een reguliere ferry service voor forensen. Leuk om deze boot te pakken richting de Tower Bridge en de wijk Borough. Het is een stuk minder toeristisch en gaat lekker snel. Ideaal om eens een ander vervoermiddel dan de metro te gebruiken.

Tower Bridge - Klassiek Londe

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.