reactie 0

WAAR GA JIJ KERSTSHOPPEN?

Tijd gaat snel! Het is alweer bijna tijd voor stedentrips vol kerstmarkten, kerstcadeau-shopping en versierde straten. Zelf heb ik al de nodige typische kerststeden bezocht. Daarom de klassieke “kerstshoppen-steden-top-6”:

1. Edinburgh

Wow, als er één stad die kerst in stijl weet te vieren dan is het Edinburgh. De traditie is zo intens. De verlichte straatjes, de gezelligheid in de pubs en de vele boetiekjes maken Edinburgh tot een absolute must tijdens de kerstperiode.
Kerst Weekendje weg Edinburgh
Een paar leuke tips voor een stedentrip in Edinburgh:

stippellijn

2. Londen

Tja, en natuurlijk mag Londen niet ontbreken. Ik ben zelf meer fan van de Britse beleving van kerst. Niet de ellenlange kerstmarkten, maar de prachtige versiering en gezelligheid.

Een paar leuke tips voor een stedentrip in Londen:

stippellijn

3. Keulen

Keulen bezocht ik zelf in de zomer. Maar natuurlijk is deze stad aan de Rijn een zwaar populaire stad in de kerstperiode. Houden de Engelsen van de saamhorigheid en traditie. In Duitsland is het de gezelligheid om de markt die echt Kerst weerspiegeld. Proost!
Schermafbeelding 2015-10-22 om 20.17.04

stippellijn

4. Maastricht

Als er één Nederlandse stad verdiend om in dit rijtje voor te komen, dan is het Maastricht wel. Een gezellige stad in iedere maand van het jaar. Maar wanneer de kerst nadert is het extra sfeervol in onze bourgondische hoofdstad.

Een paar leuke tips voor een stedentrip in Maastricht:

stippellijn

5. Newcastle

Vergeet de ellenlange kerstmarkten. In Newcastle is kerst nog een echte familie-traditie. Rijen gezinnen staan in de rij voor warenhuis Fenwick om naar Santa Claus te zwaaien. Kleine markten serveren zoete lekkernijen en iedereen is even saamhorig.  I just love Newcastle!kerstshoppen-newcastle

 

Een paar leuke tips voor een stedentrip in Newcastle:

stippellijn

6. Düsseldorf

Gelukkig bezocht ik Düsseldorf zelf in de zomer. Een heerlijk zonnetje en plus 30 graden. Maar Düsseldorf is natuurlijk befaamd in de kerstperiode. Waar hebben ze meer Gluhwijn, Bradwursten en kraampjes?

Een paar leuke tips voor een stedentrip in Düsseldorf:

stippellijn

Wat is jouw favoriet?

 

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.