Jopenkerk Haarlem
reactie 0

CITYFOOD: HAARLEMS BIER IN DE JOPENKERK

Een klassieker in Haarlem is de Jopenkerk. In deze oude Vestekerk is inmiddels een brouwerij gevestigd. Hier wordt Jopen bier gebrouwen. Volgens de kenners (athans binnen mijn gezelschap) was Jopen bier fris met een iet wat bittere nasmaak.

Bovenal is de Jopenkerk een leuke plek voor een borrel. Bij mooi weer zit je in de middag op het zonnige terras. Bij minder mooi weer neem je plaats binnen in de kerk. Hier is de oude stijl mooi behouden, maar uiteraard zijn de kerkbanken vervangen voor gezellige tafels voor een borrel of etentje. Bij alle gerechten wordt rekening gehouden met de smaak van Jopen bier. Zo matchen alle gerechten met dit biertje. Op de menukaart is ook aangeven welk biertje het beste bij je gerecht past. 

Het eten in het restaurant is redelijk ok geprijsd. Voorgerechten zijn tussen de 7 en 14,5 euro. Hoofdgerechten tussen de 18 en 23 euro en een nagerecht is ongeveer 6,50 euro.

Wil je het Jopen bier eens goed proeven? Naast het Grand Cafe in de kerk kun je in de parochie speciale proeverijen bijwonen. Uiteraard is er een de gelegenheid om heerlijk te eten. 

Al met al is de Jopenkerk een goede start van de avond en ook gezellig om tot in de late uurtjes te blijven hangen.

Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem

Adres: Gedempte Voldersgracht 2, Haarlem
Website: www.jopen.nl

Openingstijden:
Dagelijks van 10:00 uur tot 01:00 uur
Lunchkaart: 12:00 uur – 15:00 uur
Dinerkaart: 17:30 uur – 22:00 uur

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.