Jesmond Newcastle
reactie 0

CITYSIGHTS: TRENDY JESMOND IN NEWCASTLE

Jesmond is een wijk iets buiten het centrum van Newcastle. Het is een wijk in opkomst. Steeds meer toffe plekken zijn hier te vinden. De groeiende groep studenten die in  Jesmond neerstrijken worden steeds toonaangevender voor de stijl in de rest van de stad. Een bezoek meer dan waard dus.

Tijdens een eerder bezoek aan de stad was ik al in de club As you like it geweest voor een feestje. Een hele relaxte sfeer en chiquer dan de vele pubs in het centrum. Een goede plek dus om in de avond naartoe te gaan.

Maar Jesmond is meer. Bezoek eens West-Jesmond voor een nog kneuterig beeld van Engeland. Kleine boetiekjes en barretjes vind je in de buurt van Brentwood Avenue en Jesmond Road. Iets zuidelijker ligt nog Clayton Road. Het stukje straat richting het Town Moor park (staat op mijn to do voor mijn volgende bezoek) is zeer de moeite waard. Leuke koffietentjes met home-made producten vind je in de straatje.

Jesmond is dus echt een buurt om in de gaten te houden. Als je houdt van iets buiten de gebaande paden, dan is dit een aanrader.

Jesmond Newcastle Jesmond Newcastle
stippellijn

Weekendje weg Newcastle

 

Meer tips over Newcastle? Bekijk dan snel de CityGuide met alle tips voor een weekendje weg in Newcastle.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.