De 9 straatjes Amsterdam
Reactie 1

AMSTERDAM’S HIPSTE WIJK: WEST, OOST OF NOORD?

Niet lang geleden werd me de vraag gesteld: ‘Wat is de meest hippe wijk van Amsterdam?

Dus… Ja…. Moeilijk….De hipste wijk in Amsterdam? Dit hangt er erg van af wie je vraagt. Amsterdam is verdeeld in ‘West-lovers’, ‘East-fans’ en een groep die helemaal gelooft in de hipheid van Amsterdam-Noord. Tijd voor mijn analyse… 🙂

West is al jaren erg populair. Het heeft de mooie mix van oude Amsterdamse pubs waar Hazes nog door de luidsprekers galmt en van trendy restaurants. Natuurlijk heeft de komst van ‘de Hallen’, West alleen nog maar populairder gemaakt. Deze oude tramremise is werkelijk prachtig opgeknapt en herbergt nu een foodmarkt, bios, hotel, winkels en restaurant.

Mazzo: Italiaans restaurant Jordaan Amsterdam

Een paar van mijn favo adresjes in West:

Amsterdam-Oost is niet zo bekend als West. Minder populair onder de toeristen. Het is iets alternatiever dan west. Maar de laatste jaren groeit het aantal toffe plekken in Oost ook razendsnel. Een paar van mijn favorieten:

  • Restaurant ‘Wilde zwijnen’
  • De Dappermarkt op zaterdag
  • Cafe restaurant de Plantage

Dan Amsterdam-Noord… Volgens de New York Times is deze wijk de op vier na hipste wijk ter wereld. Het laat alleen Williamsbourg in NY, Florentin in Tel Aviv en Vesterbro in Kopenhagen voor zich. Amsterdam-Noord mag dan door de ligging aan de overkant van ’t IJ minder bereikbaar zijn, wanneer de langverwachtte Noord-Zuidlijn eindelijk klaar is, ben je binnen no-time in het hippe Noorden. Ik ben vooral fan van de toffe restaurant in de buurt van het water.

Amsterdam Noord
Mijn drie favorieten:

  • Cafe restaurant Loetje aan ’t IJ (voor de classic steak)
  • Hotel Goudfazant (is echt een restaurant geen hotel)
  • PLEKK ( een restaurant gemaakt van containers)

Het is voor mij dus te moeilijk om een keuze te maken… Benieuwd naar jouw mening!

 

1 reactie

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.