Harry Potter Filmlocatie Londen
reactie 0

CITYDO’S: BEZOEK DE HARRY POTTER FILMLOCATIE NR. 1 IN LONDEN

Zelf ben ik geen grote Harry Potter fan. Ik had er dan ook niet bij stil gestaan dat je veel filmlocaties in Londen kunt spotten. Gelukkig was mijn broertje (en reisgenoot tijdens mijn bezoek aan Londen) wel fan van het eerste uur. Platform 9 3/4 op station Kings Cross had ik achteraf voor geen goud willen missen. (Ja, ik ben cynisch)

Even iets meer over het bekende platform. In een van de eerste scenes in de film springt Harry met zijn vrienden door de muur, op weg naar het geheime platform 9 3/4 vanwaar de trein naar Zweinstein vertrekt. De gewone mensen komen dus nooit op dit platform. Zij hebben niet de magische krachten om door een muur te springen.

En dan komt het… Als herinnering aan deze scene, is op station Kings Cross een bordje opgehangen en een karretje vol koffers half in de muur geplaatst. Dagelijks staan er rijen mensen die met dit karretje op de foto willen. Het is zelfs zo toeristisch dat er twee medewerkers staan. De eerste doet je de Harry Potter bril op en een schaal om. Wanneer hij met de schaal begint te wapperen maakt de tweede medewerker een foto. Zo kunnen de vele toeristen aan het thuisfront laten zien, dat ze Platform 9 3/4 hebben proberen te bereiken.

Harry Potter Filmlocatie Londen

Ik heb met verbazing zitten kijken. No way dat ik mezelf heb laten fotograferen. Ik heb van een afstandje naar dit bijzondere tafereel zitten kijken. Hilarisch!

Locatie: King’s Cross Station, Londen

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.