reactie 0

CITY-ESCAPE: HAARLEM AAN HET STRAND

Eerlijk is eerlijk: zomer of winter Zandvoort is een heerlijke plek. Wanneer je een weekend naar Haarlem gaat mag strand niet ontbreken. Hoewel Haarlemmers vaak beweren dat Haarlem een strand heeft, moet je toch echt nog een klein half uurtje fietsen. Maar dat fietstochtje loont uiteindelijk.

Haarlem & strand in de zomer

In de zomer nodigt Zandvoort uit tot relaxen. Een strandbedje, zonnebrandcrème en een goed boek en meer heb je niet nodig. Persoonlijk ben ik geen fan van overdreven hippe strandtenten waar ik me altijd net te ongemakkelijk voel. Een nonchalante strandtent in Zandvoor is Havana. Hier kun je altijd aanschuiven voor een koud witbiertje. Gezelligheid gegarandeerd.

Strand Haarlem

Haarlem & strand in de winter

Hoe anders in de winter. Als fervent hardloper nodigt het strand dan juist uit tot lekker actief bezig zijn. Een mooi hardlooprondje is het parcours van de Runners World:

hardlopen zandvoort

En uiteraard beloon je jezelf met een warme chocolademelk met slagroom in de winter. Hoe lekker! Waar veel strandtenten in de winter dicht zijn, kent Zandvoort uiteraard uitzonderingen. De populairste plek is Tijn Akersloot. Het ziet er een beetje surfachtig uit, maar is echt een relaxte plek die 365 dagen per jaar is geopend. Go there!

Strand Haarlem

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.