Grouse Mountain Vancouver
reactie 0

CITY-ESCAPE VANCOUVER – MEET THE GRIZZLY BEER OP GROUSE MOUNTAIN

Hetgeen Vancouver bijzonder maakt is de perfecte combi tussen stad en natuur. Tijdens mijn bezoek aan Vancouver kon ik een ontmoeting met de Grizzly beren dan ook niet overslaan.

Vanaf het Vancouver Harbour in downtown vertrekt een gratis transferbus naar Grouse Mountain. De rit er naartoe duurt zo’n 20 minuten. Eenmaal bij de voet van de berg heb je drie ticket opties.

Het goedkoopste ticket de ‘Alpine Experience’ geeft je toegang tot de berg en is goed voor een ritje per kabelbaan. Ben je sportief? Dan kun je samen met vele andere sportievelingen een hike maken. In ruim een uur ben je dan op de berg.

Grouse Mountain Vancouver

Dit ticket brengt je niet naar het allerhoogste punt, maar naar het gedeelte waar je de twee beren Grinder en Coola wonen. Hier kun je ook allerlei andere activiteiten doen.

Grouse Mountain VancouverGrouse Mountain Vancouver

Wil je echt naar de bergtop voor het mooiste uitzicht op Vancouver dan kun je het beste de ‘Peak Experience’ kopen. Dan geeft je ticket recht op nog een extra kabelbaan. Deze is kleiner, open en rijdt over de Grizzly’s. Doodeng 🙂

Grouse Mountain Vancouver

Eenmaal op de top kun je nog hoger. Sinds een aantal jaar staat hier namelijk een Eye of Wind. Een ronde glazen toren die je uitzicht geeft op de wijde omgeving. De bergen aan de ene kant, Vancouver aan de andere. Prachtig!
Grouse Mountain Vancouver

Neem zeker de tijd in Grouse Mountain. Wanneer je ’s ochtends vroeg vertrekt, kun je je hier zeker tot na de lunch vermaken.

stippellijn
Voor meer info en tickets zie: www.grousemountain.com

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.