Griekse kookles in Athene
reactie 0

CITYDO’S: EEN GRIEKSE KOOKLES IN HET CITY CIRCUS HOSTEL

Na zoveel lekker Grieks eten is het ook leuk om voor je naar huis gaat, zelf een kookles te nemen. Het hostel waar ik verbleef organiseert wekelijks kookworkshops. Ik had mazzel dat net tijdens mijn verblijf een professionele kok ons de kneepjes van het Griekse kookvak ging leren.

In de kleine keuken van het hostel namen we plaats en maakten we drie kleine gerechten die samen het hoofdgerecht vormden. Een bladerdeeg-kaas-pastij, een noten-kaas-koekje en een deegballetje met sinaasappelsap en olijven. En voor het dessert werd een traditionele melktaart bereid. Niet mijn favoriet, maar ach!

Na het koken dekten we de grote vierkante tafel en kon het proeven beginnen. Het leuke van een avond als deze is dat je heel makkelijk andere reizigers leert kennen. In mijn kookgroep waren mensen uit Frankrijk, Japan, Italië, Amerika, Duitsland en Korea. Ieder had een eigen reisverhaal. Mijn bucketlist is in een avond behoorlijk uitgebreid na het horen van alle verhalen. Al met al dus een mooie combi van een kookles en volop gezelligheid.

Griekse kookles in Athene Griekse kookles in Athene Griekse kookles in Athene Griekse kookles in Athene

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.