De Foodhallen - De Hallen, Amsterdam
reactie 0

CITYDO’S: EAT @DE FOODHALLEN IN AMSTERDAM

Yeah! De Foodhallen in Amsterdam zijn er dan eindelijk. Ik (liefhebber van eten en markten) moest natuurlijk direct een bezoekje brengen. Eerste indruk…? Het is echt een fantastische nieuwe plek in Amsterdam.

De Foodhallen is onderdeel van het grote complex de Hallen. In totaal is het meer dan 16.000 vierkante meter groot. Het is gelegen aan het Bellamyplein in Amsterdam Oud-West (sowieso leuke buurt). Vroeger diende het gebouw als tramremise. De buitenkant is in tact gebleven, maar van binnen hebben de trams en spoorrails plaatsgemaakt voor restaurants, een hotel, een bioscoop, winkeltjes en dus ook eindelijk voor de lang verwachtte Foodhallen.

De Foodhallen - De Hallen, Amsterdam De Foodhallen - De Hallen, AmsterdamHet idee van een overdekte markt vol lekkernijen is een beetje afgekeken van andere Europese steden. Denk hierbij aan de Borough Market in Londen of de Torvehallerne in Kopenhagen. En sinds een maand heeft ook Rotterdam haar eigen overdekte Markthal. Maar goed; nieuw is het niet, fantastisch zijn de nieuwe Foodhallen wel!

De vijf redenen waarom de (Food)Hallen meer dan de moeite waard zijn:

  1. De uitstraling van het gehele complex is erg mooi. Een oud gebouw in een nieuw modern jasje.  Liefhebbers van architectuur zijn hier aan het juiste adres.
  2. Ambachtelijke ondernemers overheersen. En hmmm, dat proef je. In tegenstelling tot de Rotterdamse Markthal vind je hier geen Délifrance en Leonidas. Bijna alle foodkraampjes hebben een basisproduct. Zo is de ene gespecialiseerd in kaas, en de andere in brood en weer een ander in entrecôte. Een overzicht van alle ondernemers vind je op de website van het Parool.
  3. Het idee van een foodmarket is dat je wandelend met je eten door de hal loopt. Maar ik ben zo geen fan van wandelend eten (er belandt dan altijd meer op de grond, dan in mijn mond). Gelukkig is er voldoende “terras” in de Foodhal. Gezellig een drankje erbij, en je kunt even gezellig bijkletsen met vrienden.
  4. Een creatief sfeertje heerst in de Hallen. Stiekem lijkt het wandelpad wel een vrijmarkt van echt toffe spullen. Hier al vind je lekker eten, maar ook toffe kleding (niet mega duur)  en hebbedingen.
  5. Oud-West rules. Al voordat de Hallen open gingen is Oud-West mijn ideale zaterdagochtend plek. De ten Kate markt, de Kinkerstraat, Baksels aan de Bilderdijk… In Oud-West zijn echt heel veel leuke hangouts. Niet zo enorm toeristisch en bovenal heel Amsterdams gezellig.

De Foodhallen - De Hallen, Amsterdam De Foodhallen - De Hallen, Amsterdam

Website: http://dehallen-amsterdam.nl
Adres: Hannie Dankbaar Passage 33, 1053 RT Amsterdam

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.