Eilanden bij Venetië - Burano
Reactie 1

DE ANDERE KANT VAN VENETIË? BEZOEK DE OVERIGE EILANDEN

Een zomertripje naar Venetië lijkt op het eerste ogenblik niet echt een goed idee. Het is er bomvol met toeristen en de temperaturen zijn ook behoorlijk hoog. Pff zo’n snikheet San Marco plein. Of dringen op de Rialto brug. Hmm, nee echt fantastisch klinkt dat niet.

Maar niet getreurd. Venetië is zoveel meer dan de bekende pleinen en bezienswaardigheden. Er is ook een kant van Venetië die het zeker mogelijk maakt om in de snikhete zomer een hier fantastische tijd te hebben. Om te beginnen met een boottochtje over de lagune naar de drie eilanden Torcello, Burano en Murano.

Hoe anders dan bij watertaxi bezoek je de eilanden. De goedkope optie is de openbaar transport optie van actv te gebruiken. Dan vertrek je vanaf station F. te Nove richting Murano, vanaf daar vaar je door richting de andere twee verder gelegen eilanden. Een duurdere comfortabelere optie is de privé taxi’s. Denk hier al snel aan bedragen richting de 100 euro.

Murano, het eiland van glas…

Eilanden bij Venetië - Murano

Murano staat bekend om haar glasblazerij verleden. Toen men het in Venetië te brandgevaarlijk vond om glas te blazen, verhuisde de business naar Murano. Hier ontwikkelde het verder tot een succesvolle bron van inkomsten. Anno 2017 wordt er vooral nog voor de toeristisch sier glas geblazen. Al bij aankomst wordt je overdonderd met de vele winkels die glas verkopen. Glas heeft hier het echt Murano kwaliteitsstempel.

Murano is een leuk eiland om rond te slenteren. Om even van je mede-toeristen verlost te zijn, ga je naar Campo S. Bernardo. Hier zit een kleine bar waar je heerlijke koffie met de Italianen drinkt. Ook het pleintje Chiesa dei Santi Maria e Donato is fijn rustig toeven.

Eilanden bij Venetië - Murano

 


Burano, het kleurrijkste eiland…

Eilanden bij Venetië - Burano

Al bij aankomst zie je groen, geel en rood tegelijk. Burano is zonder twijfel het meest fotogenieke en meest kleurrijke eiland in de lagune. Kleine grachtjes en smalle steegjes vormen dit eiland. Allebei vol met winkels en restaurants.

In de meeste winkels verkoopt met kant, want vroeger werd op dit eiland kant gemaakt. De jongere generatie draagt het niet meer en daardoor is ook deze handel stopgezet. Momenteel verdienen de inwoners hun geld met het toerisme. Het is in Burano dan ook zomers best druk. Wanneer je meer richting de kerk ‘Parrocchia San Martino Vescovo’ loopt en daar de zijstraatjes inloopt wordt het rustiger.

Eilanden bij Venetië - Burano Eilanden bij Venetië - Burano Eilanden bij Venetië - Burano


 

Torcello, het groene eiland…

Eilanden bij Venetië - Torcello

Qua oppervlakte is Torcello groter dan het nabij gelegen Burano. Maar er is maar een klein stukje wat je kan bekijken. Torcello bestaat vooral uit natuur. Dit geeft het eiland een hele andere sfeer. Een beetje dromerig.

De mooiste manier om dit eiland te bekijken is dan ook niet te voet. Dan is er een lange straat recht over het eiland die iedere toerist heen en terug loopt. Per boot zie je veel meer. Dan vaar je door de kleine watertjes te midden van de natuur. Rust!

Eilanden bij Venetië - Torcello

1 reactie

  1. Pingback: DE ANDERE KANT VAN VENETIË? BEZOEK DE OVERIGE EILANDEN – Tripstart

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.