Weekendje weg Sevilla
reactie 0

DE WIJKEN VAN SEVILLA

Een handige manier om Sevilla te bezoeken is per wijk. Iedere wijk heeft duidelijk een eigen sfeer, en eigen must-sees. Daarom als handig startpunt de belangrijkste wijken op een rij:

Il Centro

Real Alcazar Sevilla
De kathedraal, La Giralda, Real Alcazar en de bekende winkelstraten… Dit alles vind je in het centrum van Sevilla. Een must om deze wijk met alle bekende bezienswaardigheden te bezoeken.

Santa Cruz

Wijken Sevilla

Mijn favoriete wijk is zonder twijfel Santa Cruz. Verliefd op de kleine straatjes, pleintjes en barretjes. Alles is even gezellig en typisch Spaans. In Santa Cruz kun je eindeloos blijven rondzwerven.

Triana

Wijken Sevilla

De wijk aan de overkant van de rivier is bekend vanwege de vele Flamingo bars. Deze wijk komt met name in de avond tot leven. Ben je er overdag? Sla dan deze de Mercado de Triana niet over.

Macarena

Macarena SevillaDeze wijk is ‘the bohemian area’ van Sevilla. Hier proef je het echte (iets wat rauwe) stadsleven. Plof neer op een terras bij een van de kleine koffietentjes en aanschouw hetgeen om je heen gebeurd.

Alameda

Macarena Sevilla
Een leuke levendige wijk die nog niet overheerst is met toeristen. Het plein Plaza de Hercules is de perfecte plek om te relaxen in de zon. Wijntje erbij en je middag kan niet meer stuk. Ook het bekende Metropol Parasol ligt in deze wijk.

El Arenal

Wijken Sevilla

Sevilla heeft een rijk verleden met stierengevechten. In de Plaza de toros de la Maestranza vinden jaarlijks nog zo’n 30 gevechten plaats. De wijk rondom het station heet El Arenal en is gelegen aan de rivier. Ook de bekende toren Torre del Oro bevindt zich in El Arenal.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.