Chirstiania Kopenhagen
Reacties 2

HIPPIE ALERT IN DE VRIJSTAD CHRISTIANIA IN KOPENHAGEN

Een bijzondere wijk in Kopenhagen is Christiania. Eigenlijk is het geen wijk maar een onafhankelijke Vrijstad. Christiania werd in 1970 door een groep hippies opgericht door het kazernegebouw bij Christianhavn te kraken. Ondanks vele pogingen van de politie, bleven de hippies de kazerne bezetten. Uiteindelijk besloot de lokale overheid Christiania als een sociaal experiment te zien en daarmee tolereert zij de bijzondere leefomstandigheden en regels die de hippies er op na houden.

In Christiania gelden eigenlijk maar vier regels. Je mag er niet fietsen, geen harddrugs gebruiken (soft dus wel ;)) en je mag geen geweld gebruiken. Tenslotte is fotograferen in Christiania verboden. Dit vanwege de handel en het gebruik van softdrugs. Ik maakte een paar plaatjes zonder mensen. Heel stiekem.

Chirstiania KopenhagenChirstiania Kopenhagen

Chirstiania Kopenhagen Chirstiania Kopenhagen
De wijk heeft een vreemd karakter en hoewel je er veel leuke barretjes en marktjes vind zou ik hier niet snel een middag doorbrengen. Ik loop dan liever door naar de Street Food Market op Paper Island. Maar Christiania is zo uniek dat een bezoek aan Kopenhagen zeker niet compleet is zonder dat je een kijkje bent gaan nemen bij Christiania.

2 reacties

  1. Jaap Dieleman

    Let goed op als je toch foto s maakt .
    Ik was daar met mijn gezin en maakte foto in pusherstreet . Nou ik heb het geweten eigenwijs als ik was maakte ik een foto van de wiet en hasj kraampjes. Meteen 3 pushers om me heen en werd vriendelijk maar met enige dwang verzocht mijn telefoon tevoorschijn te halen en de foto s te wissen.

    Voor de rest leuke grappige toeristische bezienswaardigheid.

    Jaap

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.