Central Market Athene
reactie 0

CITYDO’S: DE FOODHALLEN OP Z’N GRIEKS

Wat is een stad zonder bezoek aan een leuke lokale markt. Naast de bekende vlooienmarkt is er in Athene ook nog een ouderwetse foodmarket. Met de Londense Borough Market en de Amsterdamse Foodhallen in mijn achterhoofd ging ik naar The Central Market in Athene.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; The Central Market is echt de meest griezelige en vieze markt waar ik ooit in mijn leven over ben gewandeld. De markt bestaat namelijk voornamelijk uit heel veel vlees en vis. Op zich prima. Voor een lekker gebraden kippenpoot ben ik wel te porren. En ik ben wel eerder op markten geweest waar de vissen je nog aan kijken. Dus heel erg schrikken doe ik daar niet van. Maar The Central Market is anders. Op deze markt liggen ook koeienhoofdjes met ogen je aan te kijken. Al het vlees is rauw. Echt hoor…. Na een bezoek aan deze markt wordt iedere vleesliefhebber direct vegetarisch.

Central Market Athene

De veel al mannelijke verkopers schreeuwen hard in het onverstaanbare Grieks, en ze slepen de stukken vlees van de ene tafel naar de andere. Hoogtepunt (of eigenlijk diepte-punt) was het moment dat een verkoper een stuk vlees voor mijn neus hield en gebaar maakte of ik dit wilde kopen. Ik wilde eigenlijk heel hard “don’t tough me” schreeuwen, maar ben gelukkig stilzwijgend doorgelopen. Vrees dat ze anders enorme lol zouden hebben gehad.

Central Market Athene

Niet loveable dus. Moet je er dan wel naartoe?

Buiten het overdekte marktgebouw vind je ook andere marktkramen met volop kruiden en fruit. Dit is echt heel leuk om overheen te struinen. En eerlijk is eerlijk; het is een uniek stukje cultuur wanneer je binnen een kijkje durft te nemen. Ben je vegetarisch, please do not enter!

Central Market Athene
Adres: Athinas, Athens 10551

Openingstijden:
Maandag t/m Zaterdag: 7.00 uur t/m 15.00 uur

Check ook mijn instagram video over deze markt:

 

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.