Cafe Royal Newcastle
reactie 0

CITYFOOD: CAFE ROYAL MET INHOUSE BAKERY, HMMM!

Een café met eigen in house bakery, dat moet je natuurlijk proberen. Café Royal is een goede plek voor een afternoon tea, of gewoon een lekkere kop koffie met overheerlijk taartje of broodje. Van een ontbijt tot afternoon tea ben je hier aan het juiste adres. Het is een drukke goed bezochte spot voor de Newcastle locals. Je ziet binnen dan ook hele families, vriendinnen en stelletjes. Iedereen komt hier gezellig samen.

Zelf ben ik nog al fan van een limon cake. Dus toen ik deze op de tafel zag staan was ik gelijk om. Misschien niet de meest fotogenieke taart, maar ach! Als het maar lekker smaakt. En dat deed het zeker. Leuk is het ook om hier de typisch Engelse scones te proberen. Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met scones. Als ze niet goed zijn gemaakt zijn ze namelijk al snel te droog. Gezien de bakkwaliteiten van Café Royal zou ik het hier zeker aandurven.

Duur is Café Royal niet echt, misschien voor Newcastle begrippen wel. Voor mijn Café Latte en limon cake betaalde ik 5,85 pond. Een broodje kost zo’n 8 pond. Cafe Royal is super centraal gelegen. Het is (komend vanaf Grey’s Monument de eerste zijstraat van Grainger Street. Het ligt rechttegenover de uitgang van Grainger Market. Perfect om Café Royal te combineren met een bezoek aan deze leuke markt.
Cafe Royal Newcastle Cafe Royal Newcastle

 

 

Cafe Royal Newcastle

Adres: 8 Nelson Street, Newcastle
Website: http://www.caferoyalnewcastle.co.uk

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 08.00 uur t/m 18.00 uur
Zondag: 10.00 uur t/m 16.00 uur
stippellijn

Weekendje weg Newcastle

 

Meer tips over Newcastle? Bekijk dan snel de CityGuide met alle tips voor een weekendje weg in Newcastle.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.