Anne Frank Huis Amsterdam
Reactie 1

CITYSIGHTS: HET ANNE FRANK HUIS

Ik woon al 7 jaar op steenworp afstand van het Anne Frank Huis, maar eerlijk is eerlijk… Tot vandaag was ik er nog nooit geweest. Tijd dus voor een verandering.

Voor het daadwerkelijk zover is, moest ook ik aansluiten in de wachtrij buiten die er altijd lijkt te staan. Eenmaal binnen wordt je al snel stil. Bij binnenkomst neemt een video je mee terug in de tijd. Je loopt vervolgens beneden rond en komt dan langzaam bij het daadwerkelijke Achterhuis. De kleine ruimtes komen in je gedachten tot leven. Al staat er geen meubilair meer in de ruimtes. Na de inval van de duitsers is dit meegenomen en op verzoek van Otto Frank blijven de ruimtes in het Achterhuis symbolisch leeg.

Kippenvel wanneer je bedenkt hoe gruwelijk hun leven in het Achterhuis moet zijn geweest. In dit huis, wat nu in op een van de mooiste plekken van de stad staat, zaten mensen vast. Ze hadden geen mogelijkheid om naar buiten te gaan. Ze konden niet genieten van de prachtige grachtengordel waar het Achterhuis midden in ligt. Bang en met veel te veel mensen in een veel te kleine ruimte.

Het Anne Frank Huis is een  must voor iedereen om te zien en even stil van de worden.

Adres: Prinsengracht 263-267, 1016 GV Amsterdam
Telefoonnummer: 020 556 7100

Openingstijden:
dagelijks van 09.00 – 19.00 uur

 

1 reactie

  1. Pingback: BLOGLOVIN – Amsterdam volgens de bloggers | Hppy day

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.