Ano Poli, Thessaloniki
reactie 0

CITYDO’S: WANDELEN DOOR THESSALONIKI’S MOOISTE WIJKEN

Hoogtepunt van mijn bezoek aan Thessaloniki was zonder enige twijfel de dagwandeling door het oude gedeelte van Thesaloniki, de wijken Sykies en Ana Poli. Deze volkswijken liggen hoger en zijn bij een grote brand in 1917 gespaard gebleven. Drie-vierde van de stad brande toen wel af.

Om te beginnen de iets minder bekende wijk Sykies. Hier zie je het oude Griekse leven in haar meest pure vorm. De knoflook-kar rijdt toeterend door de straten. Oude vrouwtjes lopen op oude sloffen door de straat. De huisjes zijn oud maar kleurrijk en op de muren vind je schitterende graffiti. 

Van Sykies loop je, via de Byzanthijnse muren, eenvoudig door naar het iets toeristischere (nadruk op iets) Ano Poli. Ook hier veel kleur in het straatbeeld. Omdat je bovenin de stad bent heb je fantastisch uitzicht over het onder gelegen deel en de zee. Ik kon niet ophouden met foto’s maken. Neem net als mij ruim de tijd voor een lunch bij Koniki. Na een dag in deze wijk weet je het zeker: voor het goede leven heb je niet veel meer nodig dan zon, lekker eten en lieve mensen…

anapoli kopie

Ano Poli, Thessalonikianapoli2 anapoli3 anapoli4

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.