reactie 0

DE LEUKSTE WINTERSTEDEN – KIES MEE!

December staat alweer bijna voor de deur. Wat mij betreft een prachtige periode om steden te bezoeken. Why? In steden worden de donkere dagen zoveel fijner door alle lichtjes. Prachtig versierde straten doen het altijd goed. En natuurlijk is december ook de maand om flink te shoppen. Een nieuw kerstoutfit en heel veel cadeau’s voor familie. Op culinair gebied is het ook extra aangenaam. Veel drank en stevige maaltijden. In de decembermaand hoeft niemand op de lijn te letten. Dus ik zeg: laat de kerstmarkten maar komen.

Maar welke stad is jouw favoriet? Help mee om de favoriete winterstad te bepalen door in de comments jouw favoriete stad te melden. Mijn zes opties vind je hieronder. Staat jouw favo winterstad er niet bij? Dan is je feedback uiteraard meer dan welkom!

1. Antwerpen

Een stad met super veel winkels, boetiekjes en markten. Ideaal voor de laatste kerstinkopen. En omdat het zo lekker dichtbij is, rijd je er met de auto zo naartoe. Geen bagagelimiet, dus geen zorgen of het allemaal wel mee mag.

In Antwerpen combineer je winkelen met het goede culinaire leven. Want als we iets van Belgen kunnen leren is het wel de verfijnde culinaire smaak.

Is Antwerpen jouw favoriet?

Winter antwerpenstippellijn

2. Keulen

Als je aan kerstmarkten denkt, denk ja aan Duitsland. Terecht! Een leuke stad net over de grens is Keulen. Ook hier vind je volop markten met braadworst en Gluhwein. Maar ik was ook echt aangenaam verrast door de hipheid van deze stad. Veel toffe winkels, bekend en minder bekend. En ook goede musea in geval van slecht weer, en gezellige eettentjes waar je meer vind dan alleen Duitse specialiteiten.

Voor mij heeft Keulen van alle facetten van een stad meer dan voldoende. De combinatie maakt Keulen tot een unieke bestemming

Toch naar Keulen?

Winter keulenstippellijn

3. Kopenhagen

Denen hebben stijl, en Kopenhagen is dan ook een stijlvolle stad. Zonder enige twijfel een van de meest trendy wintersteden. Niet voor niets komen veel kledingmerken uit Scandinavië. Gelukkig heeft Kopenhagen naast trendy en hip haar klassieke kant niet verloren. Lekkere warme chocomelk in een van Nyhaven’s gekleurde huisjes is classic, maar oh zo goed.

De vlucht naar Kopenhagen is niet duur, maar de bestemming is niet super goedkoop. Kopenhagen is kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit.

Tja… Kopenhagen mag eigenlijk ook niet op je lijst ontbreken!
Winter Kopenhagenstippellijn

4. Londen

Tja… De naam van de stad heeft geen uitleg nodig. Londen is bij uitstek een stad om uitgebreid te gaan kerstshoppen. Engelsen houden nu eenmaal van traditie en dat laten ze in Londen zeker zien. Winkels zijn over the top versierd en de straten sprankelen met lampjes. Londen is een must. Zeker in de kerstperiode. Eens?

Winter Londenstippellijn

5. Edinburgh

Vorig jaar bezocht ik Edinburgh net na Kerst. Een prachtige stad die mij totaal verraste. Ik dacht aan de kastelen en klassieke kant van de stad. Maar bovenal is Edinburgh een van de meest gastvrije steden. Een stad met prachtige gebouwen, orginele restaurants en koffietentjes, super vriendelijke inwoners en een ongedwongen sfeer. Een warme stad met een rauw randje.

Edinburgh is absoluut de moeite waard!
Winter edinburghstippellijn

6. Wenen

Wenen is misschien wel de meest klassieke winterbestemming uit het lijstje. Je waant je hier (zeker in de wintermaanden) in een openlucht museum. De paleizen en tuinen zijn prachtig versierd. Het eten is vettig en ideaal voor een koude winterdag. En daarna aanschuiven bij de opera zorgt gegarandeerd voor een kerstsfeertje.

Maar naast al deze klassieke kanten van de stad is Wenen ook zeker wel met de tijd meegegaan. Mijn favoriete plek is de Nasch Markt. Dit is echt een culinaire en kleurrijke plek in de stad.

Dus… toch Wenen?

Winter Wenenstippellijn

7. New York

Wat mij betreft mag New York ieder moment van het jaar bovenaan de bucketlist staan. Een fantastische stad waarvan ik nog maar een veel te klein gedeelte van heb gezien. Alleen voor een bezoek aan Manhattan heb je eigenlijk minimaal vijf dagen nodig. En dan hebt je Brooklyn nog niet eens gezien.

Ooit in je leven wil je niet alleen kerst maar ook oud & nieuw vieren in New York. Misschien suf, maar aftellen naar het nieuwe jaar op Times Square staat zeker hoog op mijn lijst. Ook op jouw lijst?

Kerst New Yorkstippellijn

Ik ben benieuwd naar jouw mening? Welke stad is de leukste winterstad

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.