Reacties 4

DE WIJKEN IN LONDEN – WAAR MOET JE ZIJN?

Londen kent vele leuke wijken. Juist de diversiteit van deze buurten maakt Londen tot een unieke stad. Telkens wanneer je met de metro van de ene naar de andere wijk reist, waan je je in een andere stad. Mijn favoriet is Notting Hill. Ik ben zes jaar geleden verliefd geworden op deze wijk, en oude liefde roest niet. Dat hoewel Borough & Shoreditch ook terecht super populair zijn. Tijd voor een overzicht van alle wijken:

NOTTING HILL

foto 7Notting Hill blijft voor mij de leukste wijk van Londen. Niet te toeristisch, niet te overdreven wannebee hipster. Niet te alternatief en niet te degelijk. Het heeft het beste van alle werelden.

Notting Hill kenmerkt zich door de gekleurde Victoriaanse huizen. Portobello Road Market is de belangrijkste toeristische attractie. De wijk Notting Hill werd door de film met Hugh Grant en Julia Roberts ongelofelijk bekend. De filmlocaties worden nog altijd door toeristen bezocht. Met name de voormalige Travel Bookshop (inmiddels The Notting Hill Bookshop) is nog altijd populair.

Leuke tips in Notting Hill zijn:

SHOREDITCH

Wijken Londen - ShoreditchDe wijk shoreditch wordt populairder en populairder. En dat is terecht. De sfeer is alternatief en kunstzinnig. De winkels verkopen tweedehands vintage en je vindt er muren vol grafitti.

Met name in Brick Lane en rondom de Old Spitafield Market is de sfeer het meest voelbaar. Je vind hier dan ook de meest bars.

Leuke tips in Shoreditch zijn:

BOROUGH

Wijken Londen - BoroughBorough is een wijk onder de rivier de Thames. Ongeveer tussen de Milenium Bridge en de Tower Bridge. Tijdens een eerder bezoek was ik al eens in de wijk Borough geweest. Zo’n 50 meter waarschijnlijk. Ik bezocht destijds Tate Modern en ging direct terug over het water terug richting St. Pauls. Stom stom.

De wijk Borough heeft meer te bieden dan het bekende museum Tate Modern. Het heeft nog deels een oude sfeer en bovenal vind je hier een van London’s tofste markten. Borough Market is super en het meest fotogeniek van allemaal!

Een leuke tip in Borough is:

WEST END & COVENT GARDEN

Wijken Londen - Covent Garden & West End

Het culturele hart van de stad vind je in West End. Verspreid over de wijk vind je vele theaters. Op Leicester Square koop je bij de vele ticketshops met een fikse korting tickets voor voorstellingen van die avond.

Covent Garden moet je ook zeker niet vergeten. Schattige straatjes met leuke koffietentjes. Bovenal is Covent Garden Market de leukste spot.

Een leuke tip in West End:

SOHO

Wijken Londen - SohoVoor de bekende Britse en internationale winkelketens ben je in Soho aan het juiste adres. Oxford Street en Regent Street zijn de belangrijkste winkelstraten. Ieder groot en bekend merk is hier vertegenwoordigd. Vaak ook nog eens met een prachtig flagship store.

Bijzondere vermelding voor King Court Yard. Gelegen direct achter Regent Street. Hier vind je leuke restaurants voor een ontspannen moment tijdens het winkelen. Tip: Whyte & Brown Restaurant.

Leuke tips in Soho:

WESTMINSTER

Wijken Londen - Westminster
Deze wijk is het politieke hart van stad. Hier vind je Buckingham Palace, het House of Parlement en Downingstreet 10. Ook voor Westminster Abbey en de Big Ben moet je in deze wijk zijn.

Vanaf Westminster loop je over de brug, de Thames over en ben je bij Londen Eye.

 

Lees hier hoe je alle hightlights in slechts anderhalf uur kunt bekijken:

KNIGHTBRIDGE

Wijken Londen

Hier wonen de rich people of London. Prachtige huizen voor ongelofelijk hoge prijzen. En akelig dure auto’s voor de deur. Als je Ferrari’s of Porches wil spotten, dan moet je zeker naar deze wijk. Niet geheel verrassend is dat het bekende warenhuis Harrods ook in Knightbridge is gelegen.

CAMDEN

Wijken Londen
Het internationale treinstation ‘St. Pancras King’s Cross’ ligt in Camden. Grote kans dat je hier Londen binnenkomst nadat je geland bent op een van de luchthavens buiten de stad.

Camden is gelukkig veel meer. Een levendige wijk waar je op iedere hoek van de straat een pub kan vinden. In de omgeving van Camden Market is de sfeer iets alternatiever. Ook het schitterende Primrose Hill ligt in Camden.

Een leuke tip in Camden:

___

En heb jij je favoriete wijk kunnen kiezen?

4 reacties

    • lennekeloman

      Dat is het zeker. Een hoteltip? Niet in Notting Hill denk ik. Zelf sliep ik het Generator Hostel in Camden, op loopafstand van St. Pancras. Het is een hostel met ook privé kamers. Modern, kleurrijk en gezellig.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.