Vancouver

Vancouver

INTRO | VIDEO | TIPS PER WIJK | REISSCHEMA | VLUCHT | PRAKTISCH | INSTAGRAMS

stippellijn
Vancouver is veelvuldig uitgeroepen tot mooiste stad ter wereld. En het is waar! Zelf mocht ik gelukkig 2,5 week in deze West-Canadese stad doorbrengen. Een fantastische ervaring. Geen stad is completer dan Vancouver. Je begint de dag in de bergen, gaat lunchen op de Granville Island foodmarkt, fietst naar het strand in de middag en sluit de avond af in een goed restaurant of gezellige pub.

De combi van natuur en stad is bijzonder. De Canadezen zijn super vriendelijk. En de skyline is adembenemend. In Vancouver heb ik continu rondlopen met een glimlach van oor tot oor. Een toptijd in een topstad.
stippellijn

VIDEO

stippellijn

TIPS PER WIJK

Vancouver
STANLEY PARK
VANCOUVER HARBOUR
WEST END
GASTOWN
GRANVILLE ISLAND
CHINATOWN
OVERIG
  • To do: Fun.. bezoek een Baseball-match
  • To do: Een dagje weg met de ferry naar Victoria, Vancouver Island
  • To do: Meet the Grizzly beren >>
  • To do: Go Lynn Canyon Park

stippellijn

REISSCHEMA

Om echt een goede indruk van Vancouver te krijgen heb je minimaal drie dagen nodig. De stad is zoveel groter en zoveel mooier dan je denkt. Vancouver is daarnaast omringt door fantastische natuur. En die wil je natuurlijk niet links laten liggen. Daarom hieronder mijn suggestie voor je drie dagen in Vancouver:

DAG 1: LET’S FLY & BIKE

Processed with VSCOcam with c1 presetBegin je dag aan de noordkant van downtown bij Vancouver Harbour. Hier heb je prachtig uitzicht op de bergen. De bekende Seaplanes vliegen hier aan en af. Zo’n Seaplane ritje is een absolute aanrader!

Weer met beide benen op de grond? Maakt je dan op voor een middag in Stanley Park. Een fiets huren is een goede optie. Wanneer in de avond de zon onder gaat is het uitzicht vanaf 2nd beach in Stanley Park”stunning”.

DAG 2: STAD & NATUUR IN ÉÉN…

Processed with VSCOcam with t1 presetWakker worden in Gastown met een lekker ontbijtje is een goed begin van de tweede dag. De wijk Gastown is oud en sfeervol. De straten zijn hier nauwer en de huisjes kleurrijker. Neem na je ontbijt ruim de tijd om de vele boetieks in deze wijk af te struinen.

Chinatown is een goede optie voor de vroege middag. Het is niet de meest veilige wijk van Vancouver, maar wel de moeite waard. Bij daglicht kan je hier prima sfeerproeven.

Weer tijd voor een beetje natuur? Neem dan nog de bus naar Grouse Mountain voor een ontmoeting met de Grizzly beren of voor een schitterend uitzicht op de stad. Een andere toffe natuur optie is Lynn Canyon Park.

DAG 3: FOOD HEAVEN

Processed with VSCOcam with f2 presetBegeef je naar de zuidkant van Downtown en pak een mini-bootje naar Granville Island. De Public Market is een wel heel fijn plekje. Ook de vele creatieve winkels moet je zeker bewonderen.

Vanaf Granville Island zijn er verder twee toffe dingen. Ideaal gezien boek je een whale watching tour en ben je de rest van de dag op het water met Willy & Friends. Een andere optie is kajakken. Aan jou de keuze…

Nog tijd over? Je verblijf afsluiten met een ijshockey of baseball wedstrijd kan ik zeker aanraden.

stippellijn

 

VLUCHT

Er zijn diverse mogelijkheden om naar Vancouver te vliegen. Zelf heb ik ervoor gekozen om met KLM naar Vancouver te vliegen. Ze hebben dagelijks een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol.

KLM is de enige maatschappij die vanaf Amsterdam rechtstreeks vliegt. Daardoor is het niet de goedkoopste. Vind je een tussenstop niet erg, dan zijn American Airlines en Air Canada wellicht goedkopere alternatieven

stippellijn

PRAKTISCH

  • Het tijdsverschil tussen Vancouver en Nederland is negen uur
  • In Canada betalen ze met de Canadese dollar. Deze koers is lager dan de euro en de Amerikaanse dollar. Dit maakt een vakantie minder duur dan je ter plekke denkt.
  • Vancouver is een veilige stad, maar een aantal straten kun je beter overslaan. De bekendste is East Hasting Street. Deze straat is geen prettige plek. Ook de straten in en rondom Chinatown kun je ’s avonds beter mijden.
  • Er zijn in Vancouver in bepaalde wijken veel daklozen. Dit is namelijk de enige stad in Canada met een zeeklimaat en dus kun je zelfs in de winter op straat overleven. Ik heb me niet onveilig gevoeld, omdat de daklozen je echt met rust laten.

stippellijn

 

INSTAGRAMS

Sorry:
- Could not find an access token for lovecities.nl.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.