Utrecht

Weekendje weg Utrecht

OVER UTRECHT | REISSCHEMA | UTRECHT IN BEELD | BEREIKBAAR UTRECHT |

Utrecht staat dit jaar in de belangstelling vanwege de Grand Départ van Tour de France. Maar veel meer dan (het minder leuke) Hoog Catharijne, de Jaarbeurs en het Centraal Station had ik nog niet gezien. Tijd om zelf eens deze stad in het midden van Nederland te gaan verkennen en alvast de leukste adresjes te verkennen.

Na twee dagen in Utrecht door gebracht te hebben ben ik echt positief verbaasd door deze gezellige stad. Zoveel leuke koffie-adresjes, veel winkels en gezellige grachten. Wat meer kun je mensen? Een weekendje weg naar Utrecht betekent gegarandeerd relaxen, gezelligheid en volop shoppen. Wanneer ga jij?

stippellijn

Zaterdag: shoppingstad Utrecht

Weekendje weg Utrecht

Begin je zaterdagochtend met een lekker ontbijtje bij Yoghurt Barn. Een gezonde en bovenal heerlijke start van de dag. Daarna zet je koers richting de lapjesmarkt. Dit is een van de leukste markten die ik ken vol stoffen. Inspiratie voor leuke jurkjes of kussentjes gegarandeerd. Lunchtijd of koffietijd. In de buurt van de markt vind je Gys, de plek voor biologisch eten en drinken met ingrediënten uit de eigen streek.

De buik vol? Dan is het tijd om te winkelen. Utrecht is echt een toffe stad om te winkelen met veel kleine boetiekjes. Mijn vijf favorieten zette ik op een rij

Sluit de avond af in filmtheater ’t Hoogt. In dit oudste filmhuis van Nederland kun je nog altijd gezellig borrelen, eten en genieten van arthouse-films.

Alle zaterdagtips op een rij:

stippellijn

Zondag: sportief en zondigen…

Weekendje weg Utrecht

De volgende ochtend begin je met een ontbijtje bij Bar Beton. Hier koop je een koekje en krijg je een koffie gratis. Daarna is het tijd voor actie: de Dom is natuurlijk het symbool van Utrecht. Je kunt deze onder begeleiding beklimmen. Een andere optie is het om de ondergrondse gangen te bekijken. Zelf ga ik liever richting de top.

Na afloop heb je wel iets lekkers verdiend. Tijd om naar Carla’s te gaan. Deze Zweedse eigenaresse heeft veel lekkernijen, goede koffie en een zonnig terras.

Een andere leuke plek voor een kop koffie is de Koekfabriek of Blackbird Coffee & Vintage. Zie mijn top 6 met de leukste koffieplekken van Utrecht hier: koffietentjes-utrecht >>

Wil je ook een stukje cultureel Utrecht ontdekken. Het bekendste museum is het Centraal Museum. Maar Utrecht ken ook leuke galeries. Zelf bezocht ik de Grachten Gallerie. De exposities wisselen elkaar hier in snel tempo af. Absoluut de moeite waard.

Je sluit je bezoek aan Utrecht af met een heerlijk avond bij STAN & CO. Lekker eten, gezelligheid en goede muziek. Wat wil je nog meer? Een terras en cheesecake? Check!

Alle zondagtips op een rij:

stippellijn

Utrecht in beeld – een sfeerimpressie

Weekendje weg Utrecht

stippellijn

Bereikbaar Utrecht

Er zijn twee goede manieren om Mechelen te bereiken. IHet handigst is de trein. Utrecht is immers het centrum van ons treinennetwerk.

Zelf pakte ik (heel verwend) de auto. Je kunt uiteraard bij de Jaarbeurs parkeren. Maar dan lopen de kosten snel op. Een handige plek om te parkeren is P+R Westraven. Hier parkeer je voor slechts vijf euro en dan krijg je een tramkaartje voor 4 personen er gratis bij. De sneltram stopt iedere tien minuten voor de garage en brengt je in 15 minuten naar Utrecht CS.

stippellijn

Alvast een hele fijn weekend in deze super relaxte stad!

♥    Lenneke

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.