Sevilla

Weekendje weg Sevilla

INTRO | VIDEO | REISSCHEMA | ALLE BLOGPOSTS | VLUCHT | PRAKTISCH |

stippellijn
In Sevilla waan je je tussen alle paleizen en kathedralen in een soort van openluchtmuseum. Op het eerste gezicht lijkt de tijd te hebben stilgestaan in deze zonnige stad. Oude mannen die ’s ochtends hun koffie aan de bar drinken terwijl ze door de krant bladeren. De slager die de grote Iberica ‘hammen’ boven de toonbank heeft hangen. De kleine plaza’s met weer een kerk zijn ontelbaar. En op iedere hoek van de nauwe straten is een bar waar de flamengo nog uitgebreid gevierd en bezongen wordt.

Maar inmiddels zie je ook dat Sevilla een moderne kant ontwikkeld. Metropolis Parasol is hier een bekend voorbeeld van. Dit bijzondere winkelcentrum in het centrum is modern qua architectuur en een opvallende verschijning. Ook zie je steeds meer moderne tapas restaurant. Lichte en hippe restaurant die een variatie van de traditionele tapas aanbieden. Dit tot tegenzin van de traditionele inwoners. Helemaal ongelijk kan je hen niet geven. Sevilla is met al haar historie adembenemend mooi. De authenticiteit en traditie maken Sevilla zo bijzonder. Daar mogen ze best een beetje in blijven hangen!

stippellijn

VIDEO


stippellijn

REISSCHEMA

Plan je een bezoek aan Sevilla? De ideale reisduur is zo’n 3 dagen. In Sevilla moet je namelijk meegaan in de relaxte vibe. Geen gehaast, just chill. Geniet van lekker eten, mooie gebouwen en gezellige bars.

DAG 1: WELKOM IN HET OPENLUCHTMUSEUM: SEVILLA

Weekendje weg Sevilla

Hoe beter te beginnen dan met een schitterend uitzicht over de stad? Beklim de toren ‘La Giralda’ en geniet. Nabij ligt het nog mooiere Real Alcazar. Dit paleis met tuinen mag zeker niet ontbreken.

4 uur? Een toffe bar met fijn terras is La Antigua Bodeguita op het nabij gelegen Plaza del Salvador. Een goed restaurant is het moderne hipster restaurant ‘El Pinton’. Eindig je avond in de Flamingo bar ‘La Carboneria’.

DAG 2: EEN DAGJE RELAXEN

Weekendje weg Sevilla

Nu je op dag 1 de twee bekendste bezienswaardigheden hebt bezocht is het nu tijd voor een relaxte ochtend. Bezoek een van de vele (food)markten in Sevilla. Plof vervolgens neer in het Parque de María Luisa voor een ochtendpicknick. Daarna loop je door naar Plaza de España, een prachtig gebouw met een zo niet nog mooier plein.

Maak in de middag tijd voor de wijk Santa Cruz. Met dank aan al haar kleine steegjes en pleintjes is deze wijk terecht één van de bekendste en meest populaire onder inwoners en toeristen. Ook mijn favoriete bar en restaurant bevinden zich in Santa Cruz. Neem een biertje of wijntje met lekkere Iberico ham in Bar Alfalfa. Voor het diner kan ik La Bartola meer dan aanbevelen. Lekkerste eten van Sevilla!

DAG 3: DE HIPPE EN MODERNE KANT VAN SEVILLA

Weekendje weg Sevilla

Begin je dag met een beetje winkelen. Via de bekende winkelstraten Sierpes en Tetuán kom je uiteindelijk in de wijk Marcarena. Deze wijk is hipste wijk van Sevilla. Wat Williamsburg is voor NY, is Marcarena voor Sevilla.

Neem uitgebreid de tijd om een drankje of lunch te nemen op het Plaza Alameda de Hercules. Nog tijd over en is er wellicht nog een stierengevecht in Sevilla? Dan mag je dit natuurlijk niet missen. Een laatste must see is Metropol Parasol. Deze volledig houten parasol is een fijne hangout voor de kinderen van Sevilla. Sluit je bezoek af in het toffe restaurant ‘Perro Viejo’.
stippellijn

ALLE BLOGPOSTS OVER SEVILLA OP EEN RIJ

stippellijn

VLUCHT

Vliegen Sevilla

Een vliegticket naar Sevilla is niet supergoedkoop. Houd rekening met een prijs van rond de 200 euro per persoon. Transavia heeft vanuit Nederland een rechtstreekse verbinding. Helaas niet elke dag. De vluchttijd van deze directe vlucht bedraagt zijn drie uur.

Vueling en Iberia bieden vluchten aan naar Sevilla maar dan wel met overstap in Barcelona.

Check hier de mogelijkheden van Transavia >>

De luchthaven van Sevilla ligt vrij dicht bij de stad. Je hebt twee opties om in het centrum te komen. Allereerst de bus. Deze kost vier euro en brengt je in 30 minuten naar Plaza de Armes.

De snellere en comfortabelere optie is de taxi. Deze kost ongeveer 23 euro en brengt je in zo’n 20 minuten voor de deur van je hotel of appartement.

stippellijn

PRAKTISCH

  • Sevilla zit in dezelfde tijdszone als Amsterdam. Doordat het dichterbij de evenaar ligt, is het in de winter langer ligt en in de zomer eerder donker dan in Nederland.
  • In Sevilla is de siësta heilig. De meeste winkels zijn geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur tot 20.00 uur.
  • Voordat men aan de middagslaap begint is het eerst lunchtijd. Lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag en wordt tegen 14.00 uur genuttigd.
  • Dineren doet men in Sevilla vrij laat. Voor negen uur zijn de restaurants nog echt leeg. Pas tegen tienen schuiven de inwoners aan voor hun diner.
  • Sevilla is geen dure stad. Voor een diner voor twee inclusief wijn ben je gemiddeld zo’n 30 a 40 euro kwijt.

stippellijn

INSTAGRAMS

Sorry:
- Could not find an access token for lovecities.nl.

stippellijn

Fijn weekend,

♥    Lenneke