Oslo in 36 uur..

Opera House Oslo

Kopenhagen en Stockholm zijn wellicht bekendere steden dan Oslo. Maar dat maakt een bezoek aan de Noorse hoofdstad niet minder leuk. Oslo is upcoming. Trendy stadsleven combineer je met fantastische natuur.

10.00 uur | begin op het water

Oslo is het beest bekend om haar prachtige fjord. Eilandhoppen door het fjord is dan ook het ideale begin van je tijd in Oslo. Je kunt voor een georganiseerde tour kiezen. Maar een goedkoper alternatief is om de ferry te pakken.

Oslo Fjord

Lijn B1 vanaf Aker Brygge brengt je per kleine transport ferry naar Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Lindøya en Nakholmen.

13.00 uur | lunchen in Aker Brygge

Dat Oslo de laatste jaren een enorme transformatie heeft ondergaan is het beste de zien jn Aker Brygge. Vroeger een scheepswerf, nu één van Oslo’s populairste uitgaancentra. Bij mooi weer plof je neer op één van de terrassen aan het water.

Aker Brygge

Aker Brygge

 

14.30 uur | moderne kunst in Astrup Fearnley Museet

Alleen de architectuur van het gebouw waarin het museum is gevestigd is al de moeite van het bezoek waard. Een kunstwerk op zich. De voornamelijk Noorse moderne kunst is een collectie van twee welvarende families die hun geld verdienden in de scheepsvaart.

Museum Oslo

14.30 uur | alternatief bij mooi weer…

Wanneer de zon schijnt wil je waarschijnlijk niet in een museum tijd door brengen. Sculpture Park Ekeberg is een top alternatief. Vanaf CS neem je bus 34, 74 of tram 18, 19 richting het park. Naast het bewonderen van diverse sculpturen, is ook het uitzicht over het Oslo fjord fantastisch.

16.40 uur | Opera House & Barcode

Op naar Oslo’s trots: het Opera House. In het centrum van de stad aan het water staat dit bijzondere gebouw. Niet alleen wandel je rond het gebouw, wandel ook over het dak en geniet van het schitterende uitzicht. Wanneer je naar rechts kijkt, zie je Oslo’s nieuwe skyline. Ook wel de Barcode genoemd vanwege de gelijkenis met een streepjescode.

Opera House Oslo

19.00 uur | Østbanehallen

Voor een avond uit ben je in het voormalig centraal station aan het juiste adres. In een prachtig gerenoveerde hal zijn er volop restaurant keuzes.

Lees meer over mijn ervaring in de Østbanehallen op: http://lovecities.nl/ostbanehalle-oslo/

00.00 uur | Sleep well at the Comfort Hotel

stippellijn

A new day in Oslo

09.00 uur | ontbijten bij United Bakeries

Een van de leukste ontbijtplekken in hartje Oslo is United Bakeries. Geniet in een gezellige sfeer van een koffie en Scandinavische patisserie.

United Bakeries Oslo

10.00 | Oslo’s bekendste winkelstraat: Karl Johans Gate

Even een uurtje shoppen? Tussen het koninklijk paleis en centraal station ligt Karl Johans Gate. Hier vind je de bekende merken als H&M, weekdays en &otherstories.

Oslo Shopping

12.00 | het wielercafé Peleton

Koffietijd? Of lunchen? Een leuke plek is het wielercafé Peleton. Hier hangt een spontane en gemoedelijke sfeer.

Peleton cafe Oslo

13.00 | Mathallen

Een andere topplek voor een lunch zijn de Mathallen. Dit is de overdekte foodhal van Oslo met zo’n 30 verschillende “eettentjes”.

Mathallen

14.30 | de hipster kant van Oslo: Grünerløkka

Mijn favoriete wijk in Oslo is Grünerløkka. Volop vintage shops en kleine barretjes. Ga lekker hier rondstruinen… Een topmiddag gegarandeerd. De leukste straat is Markveien. Een goed begin.

Grünerløkka

Grünerløkka

19.00 | burgers & fries

Moe en hongerig? Grünerløkka is vol leuke bars. Ik tip een Amerikaanse dinner: the Nighthawk Dinner.

stippellijn