Hamburg

header-city-hamburg

INTRO | VIDEO | REISSCHEMA | ALLE BLOGPOSTS | REIZEN NAAR HAMBURG | PRAKTISCH |

stippellijn
Hamburg stond al lange tijd op mijn to-do lijstje. Het idee van een hippe Duitse havenstad sprak me wel aan. En dat bleek ook helemaal terecht. Hamburg heeft een mooie mix van hipheid en traditie. Net als veel andere Europese havensteden heeft het de toffe industriële uitstraling.

Je vind dit in de wijk Schanzenviertel bijvoorbeeld. Oude panden zijn opgeknapt en herbergen nu restaurants of bars. Mijn favoriete wijk is zonder twijfel Karolinenviertel. Hier maak je kennis met de alternatieve scene. Vol streetart, vintage shops en retrobars. Een must go!
stippellijn

REISSCHEMA

DAG 1: HAMBURG’S ALTERNATIEVE KANT

Streetart Hamburg

Een bezoek aan Hamburg begint in de wijk Karolinenviertel. Hier voel je de echte local sfeer. Het industrie karakter van de havenstad komt hier het beste naar voren. Street art is hier populair, net als de kleinere vintage shops. Markstrasse is een must om door te wandelen. En ben je op zaterdag in Hamburg, vergeet dan niet naar de markt ‘Floh-Schanze’ te gaan. Deze deels overdekte vlooienmarkt is super gezellig.

Voor een zaterdagavond uit is de Reeperbahn. Deze straat is beroemd en berucht…  Het vroegere Red Light District ken ontelbaar veel bars, karaoke kroegen en clubs. Blijf gerust tot de late uurtjes. In de zomer opent de Fischmarkt om vijf uur. Hier volgen de locals de avond met nog een biertje.

 

DAG 2: TASTE HAMBURG

Weekendje Hamburg Bullerei

Het meest verrast was ik door de vele leuke eetgelegenheden, of het nu voor ontbijt, lunch of diner is. Mijn favo plekken voor overdag lees je hier. Op zondag zijn de winkels gesloten, maar gelukkig blijven er veel to do’s over. Wat te denken van een stadsstrand voor de zomerse dagen? Of een bezoek aan het prachtige fotografiemuseum Haus der Photografie? En wandel ook zeker door Speicherstadt. Check meer tips op: www.lovecities.nl/to-do-hamburg

In de avond is Sternschanze aan te raden. Aan de Lagerstraße vind je leuke restaurants waaronder Bullerei, één van Hamburgs populairste restaurants.

stippellijn

ALLE BLOGPOSTS OVER HAMBURG OP EEN RIJ

  1. SLEEP IN HIPSTERHEAVEN – OVERNACHTEN IN HAMBURG >>
  2. HAMBURG IS STREETART-HEAVEN >>
  3. KOFFEE, ONTBIJT & LUNCH IN HAMBURG – WHERE TO GO >>
  4. DE 8 LEUKSTE TO DO’S IN HAMBURG >>
  5. DE LEUKSTE WIJKEN VAN HAMBURG

stippellijn

REIZEN NAAR HAMBURG

Hamburg is zo’n 5 a 6 uur rijden met de auto vanuit Nederland. Op zich prima, al geldt in Hamburg wel de regel dat alleen milieu-vriendelijke auto’s de stad in mogen.

Reis je dus liever niet met eigen vervoer? De trein is een goede optie. Ook hier geldt een reistijd van ongeveer 5 uur vanaf Utrecht.

Vliegen is uiteraard de snelste optie. KLM heeft een dagelijkse verbinding. Maar check ook zeker German Wings. Deze prijsvechter biedt vaak voordelige tarieven.

 

stippellijn

PRAKTISCH

  • Vanaf het vliegtuig ben je met de trein in 25 minuten op Hamburg Hauptbahnhoff.
  • Hamburg is na Berlijn de grootste stad van Duitsland. Niet alles is op loopafstand van elkaar. Maak dus zeker gebruik van het openbaar vervoer. Met een S- en U-bahn in de stad is dit goed geregeld.
  • Met de Hamburg CityCard is openbaar vervoer gratis. Check hier de mogelijkheden >>
  • Net als in veel andere Duitse steden zijn op zondag alle winkels dicht in Hamburg. Ook veel leuke koffiebars zijn op zondag gesloten

stippellijn

INSTAGRAMS

Sorry:
- Could not find an access token for lovecities.nl.

stippellijn

Fijn weekend,

♥    Lenneke