Antwerpen

Weekendje Antwerpen

OVER ANTWERPEN | REISSCHEMA | IN BEELD | BEREIKBAAR ANTWERPEN | | CITY CARD
TIPS PER THEMA
 | 

Antwerpen vind ik nog altijd een van de leukste steden net over de grens. Ideaal voor een weekendje weg, of gewoon een dagje. De drie pijlers van Antwerpen zijn volgens mij:

Allereerst mode. In Antwerpen kun je namelijk eindeloos winkelen. Wereldse topmerken openen niet voor niets eerder een vestiging in Antwerpen dan in Amsterdam. Antwerpenaren hebben stijl. Dit is vooral ook terug te vinden in de vele vintage boetiekjes.

Daarrnaast is Antwerpen culinair. Er zitten echt veel goede restaurants in Antwerpen. Zodra je het drukke centrum achter je laat en naar wijken als Zuid of ‘t Eilandje loopt, kom je op bijna iedere hoek van de straat een fantastisch restaurant tegen. Doordat Antwerpen een havenstad is, zijn er ook echt veel visrestaurants.

Tenslotte Art & Design. Uiteraard noem je Antwerpen en de Meester Rubens in één adem, maar ook betreft moderne kunst en design biedt Antwerpen veel. Het Fotomuseum en Museum voor Hedendaagse kunst bijvoorbeeld. Maar ook de ontelbare boektiekjes vol inspiratie op gebied van design voor in je eigen huis maakt Antwerpen bijzonder.

Al met al een heerlijke bestemming voor een weekendje weg. En zo lekker makkelijk dichtbij!
stippellijn

Vrijdag: welkom in Antwerpen

Weekendje Antwerpen

Wanneer je op vrijdag in de namiddag / vroege avond in Antwerpen arriveert check je in aan boord van de Bed and breakfast Marjorie II op ‘t Eilandje. Wil je in de winter liever niet op het water slapen, dan is Hotel O een heel goed alternatief.

Je zet koers richting de wijk Zuid. Ben je vroeg, stop dan onderweg nog even bij de vrijdagmarkt. Hier worden middels een veiling oude meubels verkocht.

Dan is het tijd om je culinair te laten verwennen op je eerste avond. Schuif aan bij Fiskebar. Een van de lekkerste en meest populaire restaurants van de stad. Sluit de avond af bij Dancing Chocolat. Een erg gezellige bar.

stippellijn

Zaterdag: Winkelen, winkelen en winkelen…

Weekend Antwerpen

Omdat veel winkels op zondag zijn gesloten in Antwerpen, staat de zaterdag in het teken van shoppen. Je kunt in Antwerpen echt zo lang winkelen dat je er uiteindelijk bij neer valt. Begin je dag in de Kloosterstraat. Vervolg je route naar de Nationale straat. Even bijkomen… Dan bezoek je het pop-up restaurant Balls & Glory.

De middag begin je in een hele leuk winkelwijk: de Wilde Zee. Schattige kleine straatjes vol leuke winkels. Eindig het shopping geweld op de Meir. Dit is de bekendste winkelstraat van Antwerpen. Hier vind je alle bekende winkels, zoals de Urban Outfitters, H&M, Zara, Mango, ect.

De avond breng je door op ’t Eilandje. Hier kun je heerlijk eten bij LoveFish. In de buurt vind je vele leuke cafe’s om daarna nog een afzakkertje te nemen.

stippellijn

Zondag: Cultuur & gezelligheid

Weekend Antwerpen

Begin de ochtend met een lekker ontbijt nabij je B&B. Aan het water vindt je STORY, urban deli shop. Een leuke plek om wakker te worden met een broodje of bakje müsli met yoghurt. Tegenover dit leuke cafe staat MAS, het museum aan de Stroom. Dit is het grootste en nieuwste museum van Antwerpen. Ga naar de bovenste verdieping voor een schitterend uitzicht over de stad.

Daarna wandel je naar ’t Zuid voor ‘de Markt van Morgen’ en daarna het fotomuseum. Om te gaan lunchen is VITRIN een leuke plan. Voor de middag heb ik drie leuke tips van collega-bloggers verzameld. Een van hen was in de gelegenheid geweest om te gaan eten bij the Jane, het nieuwe restaurant van Sergio Herman. Ik ben officieel jaloers!

stippellijn

Een weekendje weg in Antwerpen in beeld:

Weekendje Antwerpen

1 = Balls & Glory | 2 = Dancing Chocolat  | 3 = Jutka & Riska | 4 = STORY, urban deli store | 5 = The List  | 6 = LoveFish | 7 = Overnachten op Marjorie II  | 8 = VITRIN | 9 = Sisy-Boy Homeland | 10 = FoMu Antwerpen

stippellijn

Bereikbaar Antwerpen

Antwerpen is natuurlijk super dichtbij Nederland. Met de trein of auto goed te bereiken. Reis je met de NS, dan kost een ticket tussen de 29 en 70 euro per enkele reis. Probeer de vrijdag te vermijden en boek je ticket ruim voor vertrek.

Ga je met de auto, dan heb ik een tip om helemaal gratis te parkeren. Parkeer aan de Schelde (Sint-Michielskaai) op de hoogte van het restaurant Hangar41. Vanaf hier loop je zo de Kloosterstraat in.

stippellijn

Tips per thema

Weekendje Antwerpen Weekendje Antwerpen Weekendje Antwerpen
stippellijn

Antwerpen City Card

Antwerpen City CardMet dank aan Toerisme Vlaanderen kon ik gebruik maken van de Antwerpen CityGuide. Wanneer je van plan bent diverse musea te bezoeken is dit een goede optie. Het Rubenshuis, het FoMu, het Modemuseum en het MAS zijn slechts enkele voorbeelden van het fantastische aanbod in Antwerpen. Daarnaast krijg je met de kaart ook korting op diverse attracties en restaurants.

stippellijn
Alvast een hele fijn weekend in deze hippe stad. Op en top relaxen…

♥    Lenneke

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.