Vlieland

header-city-vlieland2
Om echt van steden te houden, moet je soms ook de rust van de natuur op zoeken….

Vlieland is de perfecte plek om deze ultieme rust te vinden.
Stap in alle vroegte in Harlingen aan boord.  Zo’n anderhalf uur later meer je aan op Vlieland. Het relaxen begint vanaf minuut één met dank aan de gemoedelijke sfeer en de wind die door je haren blaast.

Vlieland is het strand, de terrasjes, de eindeloze natuur, schattige huisjes en het dorpse gevoel…
Vlieland is heerlijk!

TO DO’S | ETEN & DRINKEN | SLAPEN | VERVOER | PRAKTISCH | INSTAGRAM |

stippellijn

VLIELAND’S LEUKSTE TO DO’S OP EEN RIJ

1. Het strand is everywhere!
Het fijne aan Vlieland is dat waar je ook bent, het strand is altijd dichtbij. De brede zandstranden zijn de perfecte plek voor een lange wandeling of relaxt middagje zonnen.
To Do Vlieland2. Natuur, natuur en rust!

Paarden, schapen en vogels… Vlieland is rijk aan diersoorten. Check het zelf in een van de vogeluitzichten, of weggetjes langs de zee.

To Do Vlieland 3. Een gezonde morningrun!

Bij relaxen hoort ook enige inspanning. Neem dus je hardloopschoenen zeker mee. Een run langs de dijk is werkelijk prachtig. En zoek ook zeker de klimmetjes rondom de vuurtoren op.

To Do Vlieland

4. Nog meer inspanning

Het aantal fietsverhuurders is aanzienlijk op Vlieland. En niet zonder reden. Toeristen en recreanten mogen geen auto meenemen naar het eiland. Dit maakt de fiets het perfecte vervoersmiddel. Wel zo rustig en sportief, toch?

To Do Vlieland

5. Enjoy the view

Voor een prachtig uitzicht over het eiland klim je richting de top van de vuurtoren. Trust me, het is de klim meer dat waard.

To Do Vlieland
stippellijn

VLIELANDS FIJNSTE FOOD ADRESJES

1. ’t Badhuys is de – niet te missen – strandtent
Op de hoogte van het bekende Westcord hotel vind je ook een van Vlielands bekendste strandtenten. Hier is altijd een zonnig plekje te vinden. Lekker uit de wind, of met de voeten in het zand. Schuif aan voor een drankje, of blijf lekker hangen tot je maag begint te knorren. Ook de keuken is hier prima!
www.badhuys.com
strandtent Vlieland strandtent Vlieland
2. Eetcafe ’t Praethuys

Kijk je weleens Dokter Deen? Dan herken je wellicht het eetcafe ’t Praethuys als vaste stamkroeg van de Vlielanders. Gelukkig kun je hier meer dan alleen een goede borrel drinken. Ik koos hier voor een heerlijke risotto. Echt meer dan eetcafe-niveau!
www.westcordculinair.nl/restaurants/eetcafe-t-praethuys-vlieland
Vlieland restaurant
3. Het einde van Vlieland bij het Posthuys

Je moet er een klein fietstochtje voor maken, maar dan heb je ook wel een ultiem plekje. Hoewel je eigenlijk nog maar halverwege het eiland bent, voelt dit als het laatste stukje Vlieland. Veel verder gaan de wegen immers niet. Het Posthuys beschikt over een prachtig terras. Voor een goede lunch of diner een ideale plek. Natuurlijk mag appeltaart met warme chocolademelk niet ontbreken.
www.posthuysvlieland.nl
Vlieland restaurant
stippellijn

WAAR TE SLAPEN?

Vlieland kent vele kleine hotels, kampeer terreinen, vakantieparken en een grote hotelketen als Westcord vind je op het eiland. Keuze genoeg.

Waar je in de zomer wellicht aan het strand wil overnachten, koos ik in het in het voorjaar voor een appartement / hotel aan de Dorpstraat. Hotelletje de Veerman heeft diverse hotelkamers en ook appartementen tot 8 personen. Aan de Dorpstraat vind je ook de meeste winkels, fietsverhuurders en restaurantjes. Het strand is vanaf hier op zo’n 15 minuten lopen.

Hotel Vlieland

stippellijn

DE BOOT NAAR VLIELAND

Rederij Doeksen verzorgt de veerdienst naar Vlieland. Vanuit het Friese Harlingen reis je in anderhalf uur naar Vlieland. Je kunt echter ook kiezen voor een sneldienst. Dan ben je in 45 minuten op het eiland. Dagelijks zijn er gemiddeld 5 afvaarten, 2 hiervan zijn met de sneldienst.

Voor de reguliere veerdienst liggen de retourprijzen tussen de 20 en 26 euro. Voor de snelheidsdienst betaal je 39 euro.

Bekijk voor het meest actuele schema de online folder van Rederij Doeksen.

boot vlieland Boot Vlieland

stippellijn

Instagrams

Sorry:
- Could not find an access token for lovecities.nl.

stippellijn

Fijn weekend,

♥    Lenneke