Vesterbro Kopenhagen Hipster wijk
Reacties 4

CITYDO’S: DE 4DE HIPSTE WIJK TER WERELD, VESTERBRO IN KOPENHAGEN

Ken je het lijstje van de 10 hipste wijken ter wereld? Op nummer 1 uiteraard Williamsburg, New York. De nummer 4 van deze lijst is Vesterbro in Kopenhagen. Een wijk die dus niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan deze stad.

Vesterbro was vroeger een criminele wijk vol sexshops en prostitutie. Oftewel de roze buurt van Kopenhagen. De NY Times omschreef de wijk als ‘the black eye marring Copenhagen’s pretty face’. In tegenstelling tot de andere wijken in de stad vind je in Vesterbro geen monumenten of klassieke bezienswaardigheden. Maar tegenwoordig is de wijk behoorlijk opgeknapt door de hipster inwoners. In Vesterbro is het de urban lifestyle dat tot leven komt. Toffe winkels en gezellige straten vol met bars.

Zoveel leuke winkels…

Met name designshops zijn in grote getale terug te vinden in Vesterbro. Deens design staat bekend om de strakke en minimalistische stijl. Maar niet kil. Deze stijl zie je ook terug in de winkels. Een tip is shopDORA aan een van de leukste straten in de wijk, Værnedamsvej.
Vesterbro Kopenhagen Hipster wijk
Værnedamsvej 6, 1619 København – www.shopdora.dk/pages/dora

Naast designshops is food een tweede thema in veel winkels. Een aanrader is Mad Synergi. Ook gelegen aan Værnedamsvej. Hier vind je lekkernijen van twee Michelinsterrenkoks. Gelukkig kun je ook gaan zitten en een hapje eten.

Mad Synergi Vesterbro Kopenhagen
 Værnedamsvej 4, 1619 København – www.madsynergi.dk/da/koebmand

Het kleinste hotel ter wereld om te overnachten…

Uiteraard is het leuk om in een unieke accommodatie te overnachten. De beste optie in Kopenhagen is dan het Hotel Central & Cafe. Niet alleen is dit hotel gelegen in de wijk Vesterbro, het is ook nog eens het kleinste hotel ter wereld. Het heeft slechts 1 kamer.

Hotel Central & Cafe Kopenhagen

Tullinsgade 1, 1618 København – www.centralhotelogcafe.dk

Heerlijk eten…

Maar wat is een wijk zonder lekker eten? Inderdaad… helemaal niets. In Vesterbro heb je zeker niets te klagen. Mijn ultime favorite is LêLê. Een Vietnamees concept bestaande uit een street kitchen en officieel restaurant. Tijdens mijn laatste bezoek bezocht ik nog een nieuwe favoriet, genaamd Mothers.

LêLê Restaurant Kopenhagen

Vesterbrogade 56, 1620 København V / Vesterbrogade 40, 1620 København V – www.lele.dk

Mothers Restaurant Kopenhagen
Høkerboderne 9, 1712 København – http://mother.dk

Street art op iedere hoek van de straat…

De aanblik van de wijk is creatief. Grafitti is geen uitzondering. Iedereen fietst je op een minimalistisch fietsje voorbij. En de totaal verlaten straten worden afgewisseld met straten vol bars.

Vesterbro Kopenhagen Hipster wijk Vesterbro Kopenhagen Hipster wijk Vesterbro Kopenhagen Hipster wijk

4 reacties

    • lennekeloman

      Thanks. Goede tips…. Granola heb ik voorgestaan (had hier dus toch moeten gaan eten hier, verdorie ;))
      MadClubben heb ik gemist. Moet ik dus nog maar weer eens terug. Ook geen straf!

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.