Torvehallerne Kopenhagen
reactie 0

CITYDO’S: OOK KOPENHAGEN’S FOODMARKET IS EEN MUST

Ok, lezers van dit blog zijn inmiddels bekend met mijn liefde voor foodmarkets. Ook in Kopenhagen is een overdekte markt vol heerlijk authentiek eten, genaamd Torvehallerne. Daar moest ik natuurlijk naartoe.

Deze foodmarket ligt redelijk centraal. Je kunt ervan Centraal Station of bijvoorbeeld Nyhaven naar toe wandelen, maar je kunt ook de metro nemen en uitstappen bij Nørreport metro station. Vanaf hier ben je in twee minuten op het marktplein. Je kunt het niet missen; twee grote hallen met daarin zo’n 80 marktkramen.

Torvehallerne Kopenhagen

Torvehallerne is echt Deens. Zo vind je er veel vis en vlees kramen. Heerlijk!
Ook brood, en gesmeerde broodjes, zijn ruim vertegenwoordigd. Daarnaast vind je er groente en fruit. Je hebt de mogelijkheid om ingrediënten te kopen, om uit de hand iets te eten of om op de vele stoeltjes plaats te nemen.
Torvehallerne Kopenhagen
Torvehallerne Kopenhagen Torvehallerne Kopenhagen

Maar het Deense karakter zit in meer dan alleen het eten. De hal is vrij strak en licht. Het gebouw is voornamelijk van glas gemaakt. Dit maakt het heel licht en strak. Het is absoluut minder sfeervol dan de Borough Market. Een ander typisch Deens element in de markt is de rust. Eigenaren van een kraam roepen absoluut niet en ook bezoekers voeren niet echt een gesprek. Iedereen leeft redelijk in zijn eigen wereld.

Conclusie: Je gaat naar Torvehallerne voor het heerlijke eten, niet voor de typische marktsfeer. Het is wat mij betreft een ideale lunchplek.

Adres: Frederiksborggade 21, 1360 København K
Website: www.torvehallernekbh.dk/english

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 10.00 uur t/m 19.00 uur
Vrijdag: 10.00 uur t/m 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur t/m 18.00 uur
Zondag: 11.00 uur t/m 17.00 uur

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.