Stedentrips per trein
Reacties 2

DE LEUKSTE STEDENTRIPS PER TREIN

Hoewel ik een auto heb, werk voor een ferrymaatschappij in real life en niet heel ver van Schiphol woon, maak ik geregeld stedentrips met de trein. Treinen is (mits geen storing en vertraging) een comfortabele manier van reizen. Je stapt in en uit midden in de stad. Dus geen transfers van afgelegen luchthavens naar het centrum van een stad. En het allerfijnste; reizen met de trein geeft je tijd om weg te dromen terwijl je naar buiten staart. Heerlijk!

Maar waar ga je naartoe? Eerder dit jaar maakte met Interrail een treinreis van Bergen (Noorwegen) naar Bologna (Italië). Gelukkig zijn er voor de weekendjes weg ook leuke steden dichtbij. Mijn 5 favoriete steden, die binnen 3 uur treinen vanaf Amsterdam CS bereikbaar, zet ik hieronder voor je op een rij.

Net bezocht, nu al bij de favorieten: Düsseldorf

Niet iedere stad sluit je vanaf minuut één in je armen. Mijn kennismaking met Düsseldorf waseen soort van langzaam opbloeiende verliefdheid. Op het oog leek Düsselorf typisch Duits en een beetje grijs. Maar gelukkig zaten er prachtige pareltjes verstopt in deze stad. En goed nieuws. Per trein ben je al in 2 uur in Düsseldorf. Stedentrips per trein

3 tips voor je stedentrip Düsseldorf:

 • De wijk Flingern is vol creativiteit, vintage en lokale barretjes.
 • Ga heerlijk eten bij Hausmann’s
 • De leukste markt is de foodmarkt op Carlsplatz

De complete CityGuide van Düsseldorf komt eraan. Stay tuned voor meer tips!
stippellijn

Tuurlijk… Parijs

De Thalys van Amsterdam en Rotterdam naar Parijs is een van de tofste verbindingen. In net iets minder dan 3 uur reis je naar Paris Gard du Nord en kan je stedentrip beginnen. Parijs is ook bij mij één van de favo bestemmingen. Stedentrips per trein

Alvast 3 tips:

 • In Le Marais, ook wel Old-Paris genoemd, ervaar je het echt lokale leven
 • Bezoek de toffe markt Rue Mouffetard
 • Fan van Restaurant Loetje in Amsterdam? Parijs heeft haar eigen Loetje: le Relais de l’Entrecote. Go there, smelt op je tong!

stippellijn

Nog een klassieker, maar oh zo fijn… Antwerpen!

Zo dichtbij en toch voelt Antwerpen altijd als vakantie. Zoveel goede restaurants dat ik niet kan kiezen. En zoveel fijne winkels zo dichtbij elkaar. Antwerpen is altijd garantie voor een heerlijk relaxt weekend. In combinatie met een korte treinreis weet je zeker dat je uitgerust thuiskomt. Stedentrips per trein

Alvast 3 tips:

 • ’t Zuid is zonder twijfel mijn favo wijk
 • Ben je op zondag in Antwerpen? Sla dan de Markt van Morgen zeker niet over
 • Nieuwe restaurant ontdekking is LoveFish op ’t Eilandje (ook leuke wijk!)

Meer tips van Antwerpen? Check de complete CityGuide >>
stippellijn

Lekker in eigen land: Utrecht

Een stedentrip per trein hoeft niet altijd buiten Nederland te zijn. Utrecht is het centrale punt in ons treinnetwerk en sowieso een leuke stad. Geen twijfel: Utrecht mag in dit rijtje niet ontbreken. Bezoek Utrecht en ga lekker shoppen, terrasjes pakken en genieten. In Utrecht moet je niet te veel plannen. Just go & enjoy!
Stedentrips per trein
3 tips voor Utrecht:

 • Favomarkt is de Lapjesmarkt. Zelfs ik krijg hier de neiging om kussentjes te gaan maken.
 • Jut & Jul is één van Utrechts leukste winkeltjes.
 • Ga zeker een koekje halen bij de Koekjesfabriek

Meer tips van Utrecht? Check de complete CityGuide >>

stippellijn

 

Waar gaat jouw volgende stedentrip naar toe? Met de trein? Ik ga zeker nog meer treinbestemmingen aan mijn lijstje toevoegen.

2 reacties

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.