Vlagceremonie Akropolis Athene
reactie 0

THESSALONIKI OF ATHENE… TIJD VOOR EEN STEDENTRIP NAAR GRIEKENLAND

Griekenland mag dan veel negatief in het nieuws zijn geweest, nog altijd gaan we massaal naar de Griekse eilanden. Op zoek naar dat verlaten strandje, lekker zonnen en nog lekkerder eten… Klinkt als een topvakantie! Maar Griekenland is zoveel meer dan de eilanden. Vorig jaar bezocht ik zelf de twee grote Griekse steden: Athene en Thessaloniki. Ook deze steden liggen aan de kust. En dus hoef je voor zon en strand helemaal niet naar de eilanden. Maar welke stad kies jij? Het upcoming Thessaloniki of het eeuwenoude Athene?

#Athene

Athene is alles wat je verwacht: oudheden, kleine koffiebarretjes, wijken met nauwe straten en schattige huisjes. Zeker wanneer je geïnteresseerd bent in geschiedenis is deze stad een must. Maar gelukkig voor diegene met een minder grote interesse in oudheden ontwikkelt Athene ook een moderne hipster community. Had je bij Athene gedacht aan cocktail- en burgerbars? Het hippe Athene gaat je zeker positief verrassen.

Oudheden Athene

tips voor Athene:

Bekijk alle tips in de Athene’s CityGuide >>
stippellijn

#Thessaloniki

Athene is vrij bekend. Zeg Athene, dan kennen mensen de Akropolis, het Pantheon en de Tempel van de Olympische Zeus. Maar zeg je Thessaloniki, dan blijft het vaak even stil. Deze onbekendere stad in het noorden is echter wel de moeite waard om te gaan ontdekken. De prachtige kustlijn is de perfecte plek om te relaxen. Maar vergeet niet dan een fantastisch stadsleven vol winkels, restaurant en markten op je wacht. Thessaloniki oogt wellicht moderner en rijker dan Athene, voor een prachtig blik op het oude leven van Thessaloniki bezoek je de wijk Ana Poli.

Ano Poli, Thessaloniki

3 tips voor Thessaloniki

Bekijk alle tips in Thessaloniki’s CityGuide >>
stippellijn

Geïnspireerd geraakt? De Griekse steden zijn eenvoudig te bereiken. Transavia heeft voor Thessaloniki veelal goedkope aanbiedingen. Transavia en KLM vliegen beide naar Athene. Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger je vaak reist!

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.