Shoppen York
reactie 0

SLENTEREN EN SHOPPEN IN DE STEEGJES VAN YORK

York kent veel winkels. Veel toeristische winkels en veel bekende merken. Maar gelukkig vind je in York ook lokale toffe winkeltjes. Wandel door de steegjes en je komt ze vanzelf tegen. Ik zet mijn vier favoriete winkels voor je op een rij:

1. Mooch

Mooch is een soap- and giftshop. Echt zo’n schattig klein winkeltje vol producten uit de streek. Zeep overheerst in Mooch. In allerlei geuren en kleuren. Maar je koopt hier ook bijvoorbeeld kaarsen. Al met al een leuk winkeltje om even door heen te wandelen.
Shoppen York
Adres: 43 Shambles, York
Website: http://www.moochyork.co.uk
stippellijn

2. National Trust Gift Shop

Een winkeltje waar je echt kwalitatieve lokale producten koopt is bij de National Trust Giftshop. Je vind hier mooi servies, prachtige kleden, ansichtkaarten en veel hebbedingen. I liked it!

Shoppen York

Adres: 32 Goodramgate, York
Website: http://shop.nationaltrust.org.uk

stippellijn

3. Monk Bar Chocolatiers

In een chocoladestadje mag een chocoladewinkel natuurlijk niet ontbreken. Breng zeker een bezoek aan Monk Bar Chocolatiers. Hier hebben ze chocola verheven naar kunst. De prachtigste chocolade-creaties vind je hier in de winkel. Een leuke plek om een souvenirtje voor het thuisfront te kopen.
Shoppen York
Adres: 7 The Shambles, York – YO1 7LZ
Website: www.monkbar.com
stippellijn

4. The Yorkshire Soap

“Not just a shop, its an experience!” aldus The Yorkshire Soap zelf. Ik liep redelijk niet vermoedend deze winkel in. Maar het is absoluut een verrassing. Even denk je dat je een taartjeswinkel in loopt. Maar bij een betere blik zie je dat ook de heerlijke taarten van zeep gemaakt zijn. Waar Monk Bar chocola tot kunst verheft, weet de Yorkshire Soap hetzelfde te doen met zeep.
Shoppen York

Adres: 10 Blake Street, York
Website: http://theyorkshiresoapcompany.co.uk/en/
stippellijn
stippellijn

Weekendje weg York

 

Meer tips over York? Bekijk dan snel de CityGuide met alle tips voor een weekendje weg in York.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.