reactie 0

CITYSHOPS: SHOPPEN IN MUNCHEN DOE JE HIER…

München heeft op winkelgebied veel te bieden. Het is echt niet alleen traditie, maar in de winkels vind je juist ook stijlvolle trendy mode. Maar waar moet je zijn? Gelukkig liggen de meeste straten dicht bij elkaar. Je hoeft dus niets over te slaan.

De bekendste straat onder de locals is de PC Hoofdstraat van München, de Maximilianstraβe. Hier (en ook in de Theatinerstraβe, de Residenzstraβe) vind je de duurdere merken als Marc by Marc Jacobs, Gucci en Burberry. Leuk om inspiratie op te doen, maar helaas is de inhoud mijn portemonnee niet altijd toereikend voor dit soort winkels.

De Kalverstraat van München dan maar… Dit is de Kaufingerstraße. Hier vind je alle bekende merken. Ook de Weinstraße is een straat met bekende merken als H&M, Tommy Hillfinger en COS. And…I just love COS.

Bij slecht weer ga je naar de winkelpassage Fünf Höfe. Dit ligt in het centrum van de stad. Hier vind je onder andere een MUJI. Een van mijn favoriete winkels, die we in Nederland nog steeds niet hebben. De aankleding van de winkelpassage is mooi gedaan. Sowieso leuk om doorheen te lopen.

foto 2

In de wijk Maxvorstadt vind je veel leuke trendy winkels. Maxvorstadt is een beetje de museumwijk van München. Designershops zul je hier dan ook zeker tegenkomen. Vanuit deze wijk loop je makkelijk door in de wijk Swabing. Ook hier zul je de kleinere originelere winkels tegenkomen.

Ik had helaas niet de tijd om in het noorden van het centrum te gaan winkelen. Een volgende keer staat dit hoog op mijn wensenlijst. Jij wel tijd? Ga dan naar Hohenzollernstraße en de omliggende straatjes voor meer trendy & vintage winkels.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.