Quayside Newcastle - 7 bruggen
reactie 0

CITYSIGHTS: NEWCASTLE’S MOOISTE PLEK, DE QUAYSIDE

De Quayside vind ik een van de mooiste stukjes Newcastle. Niet voor niets is het Newcastle’s meest fotogenieke plek. Aan de Quayside vind je zeven bruggen die over de rivier The Tyne lopen en  Newcastle verbinden met Gateshead.  Omdat alle zeven bruggen qua tijdsbeeld en architectuur zo verschillen is het een bijzonder plaatje. De Tyne Bridge is mijn favoriete brug. Wat een beauty! Dit is het zusje van de Sydney Harbour Bridge en beide steden discussiëren al jaren over welke het origineel is. Mooi is ook de Swing Bridge en dan de hypermoderne Millennium Bridge.

Naast bruggen zijn nog twee andere bijzonder gebouwen. The Sage is een muziekcentrum dat van buiten volledig van spiegels lijkt te zijn gemaakt. Waar je zeker ook naar binnen moet is het Baltic Museum for Contemporary Art. Dit gebouw was vroeger een oude korenmolen. Of je nu van moderne kunst houdt of niet, er zijn sowieso 2 reden waarom je naar binnen moet. 1 is het uitzicht vanaf de top, 2 is de BALTIC museumshop.

Er zijn diverse leuke lunchadressen in de buurt van de Quayside. Pitchers & Piano’s ligt zelfs aan de rivier. Simpel, Brits, lekker en niet al te duur. Dichtbij de Quayside ligt ook the Bridge Tavern. Dit is een bierbrouwerij en pub in één. Een lunch met een bierproeverij mag uiteraard in Engeland.
Quayside Newcastle - 7 bruggen Quayside Newcastle - 7 bruggen Quayside Newcastle - 7 bruggen

Quayside Newcastle - 7 bruggen
stippellijn

Weekendje weg Newcastle

 

Meer tips over Newcastle? Bekijk dan snel de CityGuide met alle tips voor een weekendje weg in Newcastle.

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.