Mauerpark Berlin - Prenzlauer Berg
reactie 0

CITYDO’S: GA NAAR BERLIJN’S LEUKSTE WIJK: PRENZLAUER BERG

Een van mijn favoriete wijken in Berlijn is Prenzlauer Berg. Echt perfect voor een (mid)dag en een avondje uitgaan. Grote winkelketens zul je hier niet vinden. In Prenzlauer Berg heerst retro. Kleine vintage winkels en gezellige relaxte terrassen vormen de wijk.

Prenzlauer Berg

Alles is nog lekker goedgeprijsd, maar pas wees er snel bij. De wijk is behoorlijk in opkomst en daardoor gaan ook de prijzen in winkels en restaurants omhoog.

Prenzlauer Berg

De Kastanienallee is de bekenste straat in de wijk, gevolgd door de Schönhauser Allee, de Kollwitzstrasse en de Sredzkistrasse. Deze straten zijn vol met winkels en restaurant. Vor het uitgaan is Kollwitzplats mijn aanrader. Echt een gezellig plein vol cafes.

Wanneer je in de wijk ben zijn er naar winkels en restaurant ook de enkele bezienswaardigheden. Bekijk een stuk van de Berlijnse muur in het Mauerpark, bezoek het Joodse kerkhof (kan alleen onder begeleiding) en bekijk de watertoren.

Mauerpark Berlin - Prenzlauer Berg
stippellijn

Mijn eigen foto’s waren gemaakt met een iPhone 3 en dus (veel) te lage resolutie. Met dank aan alle common creative beelden van Flickr heb ik toch dezelfde sfeer proberen neer te zetten.

 

Schrijf een reactie


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.